Inspiration...

I dag så har regnet öst ner här, inte bara här har jag hört utan nästan över hela Sverige. Så i dag passade jag på att gå igenom alla mina kort, var tvungen att rensa och sortera lite. Jag upptäckte att jag har hundratals bilder på mina brudbuketter. Vad ska jag med dem till nu???
Men så tänkte jag att varför inte visa er dem, så där lite då och då. Jag vet att mina buketter varit uppskattade här förut, och att det de har inspirerat många blivande brudar. Så när jag fortfarande har möjligheten så tänker jag även ge er den=)
 
 
Det här är mina absoluta favoritfärger just nu, och jag bara älskar att det inte syns något grönt eller att det inte är något pynt. Bara helt ren och enkel.
Akito ros, Vendela ros, pioner och Eustoma-Prärieklocka.
 

Fiske...

I dag efter många om och men stod fiske på schemat.
Men det var ju inte det lättaste att få det att nappa... Vad tror ni räcker denna lilla abborre till middag;)
Hur som helst så var Adam nöjd och det är ju huvudsaken.

Mycket stolt, men även rätt äcklad.. Syns va.. Haha


Allt..

När man är i foto tagen, så gör man verkligen allt för en bra bild... Haha:)


Byta namn...

JAG MÅSTE BYTA NAMN PÅ BLOGGEN!!!
 
Jag vet inte hur jag gör...Jag vill ju att allt jag skrivit innan ska följa med. Jag har frågat och hört mig för, men jag får inga svar. Enligt Blogg.se kan man inte flytta med innehållet, utan får starta en ny...Fast det kanske kan gå om jag öppnar ett PRO konto med egen domän...Fast bara kanske, de vet inte riktigt!!! Bra hjälp...
 
Så nu sitter jag här och inte vet vad jag ska göra...är det någon som kan eller vet...finns det någon som kan hjälpa mig??
 
PLEASE

Helt vanlig paj...

Det kan ju vara så gott med det helt vanliga, det enkla och det traditionella. Rabarberpaj är ju så gott, en helt vanlig smulpaj kan väl aldrig bli fel. Men det är nästan så att man gömmer bort det. I varje fall jag för jag är så inne på att jag ska prova något nytt, hitta på något annorlunda. Så nu blev det inga konstigheter, bara helt vanlig smulpaj...Och gott blev det=)
 
RABARBERPAJ
 

400 gram skivade rabarber

0,5 msk potatismjöl

4 msk strösocker

smuldeg

1,5 dl havregryn

1,5 dl vetemjöl

1,5 dl strösocker

125 gram margarin ej smält


Skär rabarbern i små bitar och blanda med socker och potatismjöl och lägg i en lagom stor pajform. Nyp sedan i hop rumsvarmt smör, havregryn, mjöl och socker till en smuligmassa. Lägg smuldegen i ett jämnt lager över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i 225g i ca 20 minuter eller tills det blivit en fin färg på pajen.

Servera med vaniljsås, massor med vaniljsås...Typ dränk pajen i vaniljsås, ju mer ju godare blir det..haha!

 

 

 

 


Tips...

Vet ni hur fina skräpblommor kan bli??

Alla blomsterbutiker har oftast en skräp/rea hörna, där det finns växter som ser lite så där ur. De kanske inte blommar eller har tappat massa blad. Där kan man fynda.
För är det så att man måste fylla upp rabatterna eller har några tomma urnor så är dessa växter perfekta. Plantera dem med bra jord och lite näring så är de superfina på ett par veckor. De tar sig och växer så det knakar bar det får lite skötsel...
Den här rosen tog mamma hem som ett lik förra året... Alla rosor är perenna, och se så stor och fin den blivit redan nu!!!


Enorm...

Vad tycker ni om denna? Mamma blev så sugen på den när hon såg den, att hon inte kunde glömma den. Är man van vid mycketblommor så är man. Tänk förut när vi hade butiken hur mycket blommor vi kunde frossa i. Vi har inte riktigt den förmånen längre. Så hon var tvungen att slå till. Det är ju en riktig skönhet... Så jag förstår att hon var tvungen:)


Gubbe...

Vilken jordgubbar vi hitta i dag, kan nästan säga att det var en hel klase med gubbar;)
Riktigt söt, såg ju faktiskt ut lite som en fjäril.


Oj mamma..

I morse letade jag i garderoben för att hitta något att ta på mig. Helt plötsligt upptäckte jag att jag har ju flera klänningar som jag totalt glömt av. Jag satte på mig en och går förbi Olle.. Och han utbrister oj mamma vart ska du.. Va då säger jag, men du är ju så fin ska du på fest eller nått!!

Varför använder man inte klänningar längre, det är ju sommar, det är ju då om någon gång man borde!!


Ananaspaj...

När vi var ute i skärgården sist fick jag ett önskemål om ananaspaj. Jag har aldrig gjort någon förut och jag har heller aldrig smakat någon. Men det är klart jag fixar vad som önskas. Är man på en ö så har man ju lite begränsat med  saker att arbeta med. Men jag måste säga att det var då ingen konst att slänga i hop en ananaspaj. Så lätt, enkelt och smidigt...Och herregud så gott!
 
Får bli fler=)
 
ANANASPAJ
 
 
 

150 gram smält smör

3 dl mjöl

2 dl socker

1 tsk bakpulver

Ananassmet

150 gram krossad ananas

2 dl lätt creme fraiche

1 dl socker

2 tsk vaniljsocker

1 st ägg

 

Blanda alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en normalstor pajform. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 200 grader. Undertiden pajskalet gräddas gör du ananassmeten. Blanda till smeten, ananasen ska vara utan spad och ta i creme fraichen sist. Häll ananasmeten direkt i det varma pajskalet och grädda i yttligare ca 15 minuter. Servera med vaniljglass.

 

 

 

 

 


Hemma...

Semestertrippen är slut och vi är hemma igen. Vi han även ta ett par dagar på Ekön i skärgården utan för Valdemarsvik. Men nu är vi hemma och tvätta städa laga mat rutinerna är tillbaka.. Vi har nog inte kunnat ha bättre väder, det har varit underbart. Det finns inte mycket som slår riktig svensk sommar!


Glass...

Det har blivet ett par glass under veckan. Men det är klart man ska äta glass på semestern:)


På tur...

Det är så roligt att vi är så många, det händer något hela tiden. Det är mycket skratt, galna upptåg och tokigheter. Barnen har kul med varandra, de hjälps åt och har koll på varandra. Visst ryker de i hop då och då.. Och självklart är det killarna mot tjejerna eller tvärt om!

Sen ser de ju till att hålla föräldrarna sysselsatta, är det inte volleyboll, fotboll, Bada, vattenrutchkanor eller glassköp så är det trampbåts turer!


Vacker...

Kan inte få nog av dessa underbara solnedgångar. De gör mig lite lycklig:)


Vattenland...

I dagar vi gjort Ölands djurpark och det bästa var helt klart vattenlandet. Barnen älskade det och vi föräldrar upplevde ett smått kaos. Snacka om att behöva ögon i nacken, gärna på sidorna med... För det var då inte det lättaste att hålla koll på sex vilddjur. De kunde ju inte ens leka tillsammans utan alla var på helt olika ställen hela tiden. Men nu ärva hemmamed alla i behåll:)


Gänget...

Här är hela vårt stora campargäng. Vi hörs, vi syns och vi märka när vi kommer:)
Både på gott och ont... Men vi har roligt, och det är det viktigaste!


Solen skiner...

Det fina vädret fortsatte i dag. För i dag var det helt fantastiskt, stor stor sol hela dagen. Så självklart blev det en dag på stranden. Adam harblivit en favorit hos några av tjejerna:) och han är verkligen gullig emot dem!


Stranden...

I dag blev det äntligen en dag på stranden. Jag älskar det :))


Vackert...

Solnedgång på våran strand..


Hoppas...

Stormen har lagt sig och vi hoppas på fint väder i morgon. Så ikväll är vi lyckliga..tälten står still och vi har en vacker solnedgång:)


Fixar...

Om man har med saker och fixar lite så känns det nästan lite hemma. Det gäller att göra vad man kan för att övervinna campingskräcken:))


Okej..

När man fått i ordning och man sitter här inne i värmen är det rätt okej. Barnen har tyckt att natten varit jättemysig. Adam tyckte det var som att sova i en stor barnvagn:).
Men herre Gud vilket väder vi haft.. Stormvarning. Vi han rädda förtältet innan det höll på att lyfta. Det har blåst så mycket att hela vagnen har vibrerat... Galet!


Husvagn...

Vi ska prova camping livet!!

Det här är inte min grej... Men med lånad husvagn och två andra familjer bär det idag av till Öland och Köpingbaden.
Jag är en hotellmänniska, så önska mig lycka till;)


Släkt....

Jag gillar den här bilden, nu är ju inte hela släkten med inte ens hela familjen.. Men delar av den. Den känns lite soft, lite sommar. Så där slappt, lugnt och skönt som det ska vara på sommaren!


Sant..


Godmorgon...

 
Finns det något godare än nybakat bröd till frukost?
Jag gjorde ett tidigt bak i huset på ön för ett tag sedan. Vi var massor av vuxna och barn i ett litet hus. Men jag smög upp och försökte vara så tyst jag bara  kunde. Och när alla till slut vaknade doftade det nybakat i hela huset. Det var uppskattat kan jag lova=)
 
SNABBA TEKAKOR
50g jäst
5 dl mjölk
50g smör
1 msk honung
1/2 tsk salt
10 dl mjöl

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret häll i mjölken och få det fingervarmt. Blanda vätskan med jästen och rör tills det löser sig, tillsätt salt och honung. Arbeta ner vetemjölet. Degen ska vara ganska lös och kladdig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna(djupa plåten) och häll i degen, platta ut den med handen och pudra lite mjöl över. Skåra kakan till ca tolv rutor och låt sedan jäsa under duk medans ugnen blir varm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter i 175 grader.

Helt underbart goda, älskades av både stora som små!

Lediga...

Oj vad vi har en massa lediga dagar. jag är helt förvirrad, jag har aldrig varit så här mycket ledig som jag är nu. Tänk att förra sommaren hade jag inte en enda hel veckas ledigt, bara ett par dagar på hela sommaren. Och i år har jag nästan sex veckor. Mycket konstig, men också väldigt skönt. '
Jag kommer aldrig att ångra att jag i så många år har haft egen blomsterbutik, men nu när jag inte har det så börjar jag förstå hur mycket jag har gått miste om i alla år, som är så självklart för andra. Men för mig har det bara varit en självklarhet att jobba, man jobbar när det behövs, man jobbar så mycket man kan själv för det är billigast, man jobbar när det finns kunder, man jobbar för att det är ens eget, man jobbar för att man älskar sitt jobb och för att få vara kreativ, man jobbar helt enkelt för att man måste ha koll hela tiden. Det är så mycket att hålla reda på i en butik...se bara alla beställningar, begravningar, brudbeställningar, dopblommor, födelsedagar och bud...Men se nu har jag inte allt det att hålla i huvudet, så nu är jag helt enkelt bara ledig!
 
Självklart står jag alltid redo om någon butik behöver krukor även om jag är ledig, jag har alltid telefonen till hands. Och skulle jag få åka på några kundbesök nu under sommaren så gör jag det med glädje. Jag älskar mitt nya jobb och det är så kul att få träffa andra florister och se alla fina butiker runt om i landet. Det är faktiskt så jag hoppas att jag måste ge mig iväg till några kunder...=)
 
Fast ett par dagar denna vecka så är jag bortrest (telefonen är dock fortfarande med)..Gud jag ska göra något som inte är min grej, inget konstigt, bara inte min grej...Men vem vet, man kanske kan lära en gammal hund sitta..haha
 
 

Önskedröm...

Vi har fått låna en liten hund över helgen, tror ni barnen är glada. Jag tror inte att hon får åka hem... Helt klart är eget husdjur den högsta önskedrömmen... Men mamma tycker det är nog att låna då och då;)


Dopbak...

I går hade min kusin dop för sin minsta lilla kille. Jag var tillfrågad att stå för tårtorna. Och får man en chans att baka så säger man ju inte nej=)
 
Fem olika tårtor blev det eftersom jag som vanligt inte kunde välja vilka jag skulle göra. Och tur var nog det för det fanns då inte mycket kvar på faten när fikat var över.
Man kan kalla det en riktig tårtbuffe=)
 
 

Browniebountys...

 Här har ni något riktigt gott. Bastant och tung men så god att det inte går att sluta äta...Man ska bara ta en liten bit till och sedan en liten till och......
 
Prova får ni se...Berätta gärna hur det gick=)
 
 BROWNIEBOUNTYS
 
Browniebotten:
200g mjölkchoklad
250g smör rumsvarmt
3 ägg
2 1/2 dl socker
1 dl mjöl
1 dl kakao
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
 
Smörkräm:
 110g smör smält
 2 dl florsocker 
1ägg
Drygt 1/2 påse kokos

Garnering:
 150 g mjölkchoklad
 1 msk olja
 
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form 20x26 cm ca med bakplåtspapper. smält chokladen och låt svalna lite. vispa det rumsvarma smöret och sockret fluffigt och mjukt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje ägg. Rör i chOkladen och vänd sedan försiktigt i de torra ingredienserna. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-35 min. Den ska vara kladdig.
Låt svalna helt.
 
Blanda i hop alla ingredienser till kokossmeten, lättast att göra i kastrullen du smällt smöret i. Låt svalna lite och bred sedan över kakan. Ställ i kylen för att stelna lite.
 
Smällt sedan chokladen och rör ut med oljan, låt svalna något. Bred till sist chokladen över kokossmeten och ställ allt svalt. Gärna ett par timmar.
 
Garnera med ringlad mörkchoklad och färska bär.
 
 
 
 
 
 
 

Blåbärspannacotta tårta

Härlig färg, inte den bästa tårtan till små tjejer i vita klänningar... Haha. men god är den det kan jag lova=)
 
BLÅBÄRSPANNACOTTA TÅRTA
 

Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgrädde

1 dl socker

250g blåbär( jag tog frysta)

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa blåbären med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm, blanda med gräddsmeten och rör så det inte finns några klumpar, len och slät ska den vara. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

Dekorera med färskabär och kanske lite blommor. Jag gjorde även lite vitchokladfrosting som ett litet pärlband runt om.

 

 

Gör den, gör den, gör den, gör den!

 
 

Tryffeltoppad kladdkaka...

Farligt god och går hem hos alla (om man gillar choklad) det kan jag lova. Jag valde att dekorera med bara massa choklad i olika former och färger, men den är supergod att dekorera med jordgubbar också.
 
TRYFFELTOPPAD KLADDKAKA 
 
150 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 ¾ dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
150 g mjölkchoklad

Ugn: 175°

Smöra en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret.
Rör ihop det med alla andra ingredienser.
Grädda kakan i 15-20 min.

Kolla med en sticka (tandpetare/potatissticka) så att den är kladdig.
Låt kakan vara kvar i formen och låt den svalna.

Tryffel:
Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden.
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad vit choklad
Bred ut den vita chokladen på kakan och låt svalna i kylen.

Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad mörk choklad.
Bred ut den mörka chokladen över den vita på kakan.
Låt stelna i kylen.

När tryffeln stelnat och kakan ska serveras så lossa den från formen.

Dekorera efter smak=)
(Kakan blir nästan godare dagen efter.)
 Det här blev visst inte det bästa och finaste korten, hade lite ont om tid...Det var ju typ kö till att få börja ta fika=)
 
 

Hallonpannacottatårta....

Hur sommarhärlig ser inte denna ut då. Bara färgen för ju att man blir lycklig. Supersmidig tårta att göra och den kan varieras i oendlighet... Bara att ta vilka bär du känner för. Detta är ju faktiskt samma som den jag även gjorde med blåbär. Häftigt att göra massa till ett kalas i olika färger och då självklart olika smaker

HALLONPANNACOTTATÅRTA

 

Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgeädde

1 dl socker

250g hallon, frysta går super bra.

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa hallonen med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm, och blanda med sockergrädden. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

Dekorera med färskabär och vad som gör den vacker!


Enkel och god!

Vitchoklad cheesecake....

Jag har gjort den här förut, men den är så god att den är värd att göra om många många gånger. Absolut den bästa cheesecaken jag smakat. Ett tips är att göra den på kvällen och bjuda på den nästa dag. Och som vanligt kan jag lova att den är lätt att göra, superlätt=)

 

VITCHOKLADCHEESECAKE

 

Botten:

300 g digestivekex

125g smör

 

Fyllning:

600g philadelphiaost

2 dl cream fraiche

1 dl socker

1 msk majzena

3 ägg

250g smält vitchoklad

 

Toppkräm:

250g mascarponeost

saft och skal av 1 lime

1 tsk vaniljsocker

2 msk florsocker

 

Smula digestiven fint, smält smöret och blanda  med smulorna tryck ut i en form med löstagbar botten, Kläm fast ett bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca10 minuter.

 

Vispa philadelphiaosten och socker fluffigt, blanda i majzena och cream fraiche och sedan äggen ett i taget. Häll i den smälta chokladen och rör till en len jämn smet, häll i pajformen och grädda i nedre delen av ugnen i 180 grader i ca 40 minuter. Får den för mycket färg lägg över lite folie.

Låt cheesecaken svalna, gärna över natten.

Vid servering, blanda ihop mascarponeosten , limesaft och skal flor- och vaniljsocker och rör till en jämn kräm. Bred uppe på kakan och dekorera med  massor av fäska bär.

 

 

RSS 2.0