Hitta i källaren....

Titta vilka skönheter jag hittade i ett hörn i källaren i dag. De har stått där i mörkret i över en månad, bortglömda och ensama....Och ändå blommar de, varje knopp har slagit ut...Snacka om kämpar!


Chokladbomb med glasyr..

Klart det måste bakas något när man är ledig...

CHOKLADBOMB MED GLASYR




Smet 1
75g smör
100g vitchoklad
1ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Smet 2
75g smör
100g mjölkchoklad
1 ägg
1 1/2 dl socker
2 msk kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk

Glasyr
200g vitchoklad
200g philadelfiaost

Garnering
kokosflingor
bär

Smet 1
Hacka och blanda chokladen med smöret och låt det smälta i en kastrull, rör till en jämn smet. Blanda samman ägg och socker i en bunke och rör seda i de övriga torra ingredienserna och sedan mjölken och sist chokladsmeten. Och rör till en len smet.

Smet 2
Hacka och blanda chokladen med smöret och låt det smälta i en kastrull, rör till en jämn smet. Blanda samman ägg och socker i en bunke och rör sedan i mjöl blandat med bakpulver och kakao och sedan mjölken och sist chokladsmeten. Och rör till en len smet.

Varva de båda smetarna i en smord och brödad form, rör till sist runt lite med en gaffel så det bildas ett mönster. Grädda kakan i nedredelen av ugnen i ca 20 minuter i 180 grader. Kakan ska vara lite kladdig i mitten, men inte utåt kanterna. Känns den för lös ha den inne ett tag till bara den inte bräns uppe på.

Glasyr
Smält chokladen och låt svalna, och blanda då med osten och rör tillen jämn len kräm. Bred på den kallnade kakan och dekorera med kokosflingor och blåbär eller andra färska bär.


En liten somm gillar allt som är sött...


Min dröm...

Vet ni att min dröm en gång i tiden var att bli frisör, gud vad jag kämpa för att komma in på frisörskolan. Men även om jag har handlag för hantverk av olika desslag, är jag inget matte-svenska-språk och No snille. Så betygen räckte inte till. Men jag kan faktiskt klippa ändå, leker frisör lite titt som tätt. Familjen har i alla tider fått sitta modeller år mig och visst har de blivit ett och annat hack....Men de har alltid sett glada ut och sagt jag varit duktig. Så ska de inte ha någon konstig hipp frisyr så klipper jag dem än i dag. Nu på morgonen har pappa och lillebror snyggats till lite. Känner mig nöjd med att jag faktiskt kan rätt många olika saker. Då spelar det ingen roll om jag inte kan tyska eller länder och huvudstäder, gångertabellen eller att stava, sätta komma och dela eller inte dela ord. Ni förstår ju vad jag skriver och det är väl huvudsaken....
Och jag är nöjd med att vara en hejare på hantverk.....Jag älskar att skapa!

Och se vad jag lyckats med.. jag har en superfin butik, med massa underbara kunder som berömer och är glada att vi finns , att vi kämpar vidare i lilla Söderköping.
Jag har Caesar där jag får skapa på ett helt annat sätt, känna mig stolt över vad jag gör och lyckas med. Jag får designa och vara med och påverka, jag får kämpa för ett annat företag än mitt, förstå tillfredsställelsen när man får beröm för en snygg monter, för att den är inspirerande och vacker, när det man gjort säljer och man känner att man har gjort ett bra jobb.
Jag har min blogg och massa underbara läsare som ger fina och söta kommentaret, som kommer in i butiken och tackar för en fin sida, för fin inspiration och goda resept, läsare som kommer till mässorna och bara presenterar sig och vill säga hej. Det är så himmla kul, jag älskar bloggen.
Och så har jag en familj...som inte bara är snygga i håret=) utan som alltid funnits där och stöttat i alla mina butiker och project.

Så varför skulle jag inte vara nöjd, även om jag inte blev frisör och inte kan stava....

Pärla...

Mini paula och vit pärlhyasint. Behöver det vara mer?




Pärlstängsel

Se så fint och fyndigt Jenny har gjort. Pärlhyasinter kan ju lätt bli så långa och hängiga, men med ett litet fint staket så ser de så fint och prydligt ut.
Jag gillar fyndiga anställda!


Tulpaner Tulpaner....

Ja då var vi inne i tulpansäsongen, jag älskar tulpaner. Och det gör kunderna också. När det finns tulpaner då unnar sig många att köpa blommor till sig själv. Till helgen köper många för att sätta på bordet hemma. Och det är klart det är ju så fint, helt underbara. För en billig peng får man ett helt fång med blommor.



Denna vecka har vi Svenska Tulpaner, men nästa vecka har vi Hollenska att erbjuda. Det är inte illa det heller, Holland är ju Tulpanens hemland.
Efter allt som hänt nu med våran trädgårdshall så får vi köpa allt från Hollandsbilar, som tur är har de lovat att börja köra två gånger i veckan nu....Så snitt kommer vi att ha!


Tack Caesar..

Det var snabba bud....1 1/2 pall kom redan i dag. Så ska det vara!


Ja så nu är vårat lilla varuhörn fullt igen.

Vilken skit dag....

Vissa dagar önskar man verkigen att man legat kvar i sängen, hade väl inte hindrat något att hända men ändå. Det är klart att det inte är världsliga problem, alla lever och mår bra, men det är mina problem och det är för mig stora problem.
Vad gör jag utan trädgårdshall...klart det finns alternativ, men allt blir så mycket krångligare. Och jag gillar ju Götas, och alla som jobbar där. Hur ska jag klara mig utan att få snacka lite skit med dem varje dag, få nya blomtips av Maria, diskutera allt möjligt med Pirre, kommentera Peders dialekt, skälla på lastbilarna för att de står i vägen för min lilla blomsterbil, få höra Runo säga.. jag har saknat dig pretty Belinda....Att få känna sig välkommen, att få den hjälp man behöver och service...Nää det kommer aldrig att gå!!!
I dag var det inte långt i från att jag gick ner i källaren till mitt hemliga lilla hörn och tjöt....

Sen fick jag åka på möte om stora sonen, som också är en ända stor härva, hopplöst, knäckande. Och vad hjälper det, vem kan hjälpa och med vad och på vilket sett. Jag sa vad jag tyckte och äntligen tror jag de fatta. Men det gör ju inte vardagen enklare i en handväning...

Det ska inte vara lätt, det är en sak som är sann.

Fan, fan, fan, fan......

Varför varför varför..... Mitt Götas, min blomstergrosist, min fasta punkt på morgonen...Där jag köper allt, allt jag behöver, snitt, krukväxter och en massa lulllull. Har på en dag bara upphört, finns inte mer, på måndag måste jag ta mig någon annan stanns....Men vart. Vilken soppa!
Jag vill inte tro det......

Gjort vår hemma...

Kände att jag behövde lite vår hemma. Solen sken och fåglarna sjöng, så visst fick jag vår känslor. Men så gick jag ut och det var 7 minus...då var de som bortblåsta. Men fint blev det inne!



Vad önskas...

Hitta ny nummret av Hembakat i dag när jag var och handlade. Och det var ju alldelles för mycket gott i den, vet inte vart jag ska börja.... Så vad önskas Leopardkaka med vitchokladfrosting eller Red velvet cake eller kanske Death by chocolate eller varför inte Hasselnöt och chokladkaka med choklad maräng eller en liten Kärlekstårta eller kansk ni önskar lite olika smarriga Whoopies....


En ko på köpet....

Roligt att sätta till något extra till planteringen. Varför inte en liten nyckelring i for av en ko....




Knoppigt...

Underbara körsbärs knoppar bland underbara orkideer. Vitt och lime kan det bli mer vårigt...




Smygvår...


Våren börjar verkligen smyga sig på mer och mer....vi har jätte fina lavendel i butiken!!!


Vad är lycka?

När blir man lycklig, av vad blir man lycklig, vad är lycka, kan man bli lyckligare.....Skapar man det själv eller kan man få det av andra????

Svårt, eller hur?


Också en monter....

För typ hundra år sedan så har Marko berättat att när han själv skulle bygga monter så kom han på en strålande ide...tyckte han. Att bara köra in sin lila lastbil och bara öppnade dörrarna. Enkelt och lätt allt fanns ju i lastbilen uppställt....och oj vad vi har skrattat åt det. Med tanke på hur mycket tid vi nu lägger ner på att bygga och göra en snygg stilfull monter.

Och så hittar jag den här montern nu på Formex....Någon har stulit Markos ide.....


Det stora är klart...

Caesar Collection är nu leverantör till Euroflorist, det är många butiker det. Vi är även leverantör till Interflora....det vill säga alla Frech butiker, alla Interflora butiker och alla Blommogram butiker. Det är STORT det!!!!

Så i lördags var vi på Bankett.....Interfloras stora Bankett i Infra City i Stockholm. Flott värre och massor med folk. Vi hade jätte kul, tyvärr låg kameran kvar hemma mycket slarvigt av mig. Jag som alltid har kameran med mig.

Ett stort GRATTIS till Caesar Collection.....som nu finns på allas läppar, i allas tankar och i allas butiker!!!

På väg in....

Nu har jag inhandlat en massa nytt vår och sommar fint, så om några veckor börjar det nog rammla in. Men visst önskar man att det bara vips var här...gärna uppackat och prismärkt också!!!










Och massor massor mer så klart!!!!


Sabai sabai







Igår åt vi på en restaurang inne i Stockholm som heter Sabai Sabai. Guuuuud, så gott det var. Tahimat slår aldrig fel!!  Idag är det shopping till butiken som gäller och ikväll händer nått superkul! Vad det är får ni veta imorn!

Lärklampa..

Så fint....



Våran dag...

Så här har våran dag varit....









Lite att gå...

Kan lova att det finns lite att se här, det här är bara en av tre hallar....



På plats....


I går var alla på plats, vi han med att ha genomgång, fixa och styra lite...Och ballongen var på plats. Så nu syns vi.



Nu nu nu..

Nu kör vi så det rycker...Nu smäller det....Nu ska vi sälja allt vi äger och har....idag får vi visa upp vår fina monter!!!

Mr Caesar...

Nu ska då alla hitta hit, ingen ska kunna missa vart Caesar är....Bara att kolla i taket efter vår jätteballong.




Tjuvkik....

En liten titt på några av borden, mycket härliga pastelliga och milda färger.


Kreativa....

Eftersom vi varit ganska många florister har vi hunnit att visa lite mer av vår kreativa sida, vi har fått skapa lite mera. Att göra dekorationer på nät tycker jag är så himla kul, man kan göra vad som helst. Karin gillar hönsnät, något man också kan forma till vad man vill...Sen är det bara fantasin som ska fram!!!


Myshörnan....

Grön matta i år, så klart allt annat ska gå i grönt....



Ser ni lampan, jag tycker den blev super snygg. Bara ett part stora fina lärkkvistar med massor med fina kottar och sen en massa massa band...Ni vet jag älskar ju band!!!!

Ska ta en bättre bild i morgon....

Nu så....

Efter en lång dag med hårt jobb, piff, pyntande, städande, skratt och mera städ....är vi nu äntligen klara.


Så skön...

Alltså sängen är helt underbar, jag älskar det här hotellet. Den är mjuk fluffig kall och bara såsåså skön. Tänk om man fick sova lite längre....Men det är klart hotellfrukosten är inte så illa den heller!!!!


Flitiga....

Vi börjar se en ljusning....


Blir vi klara...

Lite lite rörigt...inte så farligt bara lite =)


"Pimpad"

Hur snygga är vi inte då...i våra nya västar. Vi har även fått munkjackor...så nu kan ingen ta miste om vart vi kommer i från.




Då börjar vi...

Ja då är vi igång igen....vår 2011.


Lite diskutioner och taktik, hur gör vi, vad börjar vi med, vem gör vad och hur mycket ska vi hinna i dag.



Så nu så är det bara att köra på.


Mot Stockholm...

Dax att bygga Caesars monter på Formexmässan i Älvsjö. På Torsdag startar den, och lokalerna fylls med inköpare. Jag ska bygga nu måndag till onsdag, sen ska jag jobba och sälja  för Caesar torsdag-fredag och söndag...För på lördagen måste jag ju själv gå och hitta alla gobitar.
Ni som ska dit kom och besök mig och titta på allt fin vi har.

Nähe nu måste jag försöka stänga väskan och se om min Paula (min ena anställda från butiken)kommit, hon ska vara med och bygga den här gången. Vi är många duktiga florister som ska fixa montern den här gången. Jag och Paula, Karin och Helene från Caesar och Camilla och Emma från "norrland"...Det ska bli skitsnyggt!


Kladdkaka med jordnötsfrosting..

Sött, sött, sött och kladdigt, kladdigt, kladdigt....och så onyttigt men så gott!

KLADDKAKA MED JORDNÖTSFROSTING



Kaka:
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
Ströbröd

frosting :
2 dl jordnötssmör (gärna crunchy)
2 dl florsocker
1 dl hackade salta jordnötter
Ev. några matskedar vatten
Ev. riven mörk choklad till garnering
Sätt ugnen på 175º.

Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 8-15 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).

Blanda florsocker, jordnötssmör, hackade jordnötter och ev. vatten om smeten är för tjock.
Låt kakan svalna och bre på glasyren.

Riv gärna lite mörk choklad över innan servering.

Den blir väldigt söt så lite vaniljglass till sitter inte fel...




Kolabullar...

Rätt lätta, det är ju väldigt smidigt när man slipper baka ut bullar och i stället kan bara lätta degen i en långpanna. Kolakrämen..var mer som riktigt hård seg kola, inte någon kräm, kanske jag gjorde fel. Den var ju lite knivig att få till...men det gick. Och goda blev de!

KOLABULLAR I LÅNGPANNA



50 g jäst för söta degar
150g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1ägg
1/2 tsk salt
11 dl mjöl

Fyllning
1 dl ljus sirap
1 dl socker
1 dl vispgrädde
2 msk smör
en nypa salt

1 ägg till pänsling
pärlsocker

Börja med fyllningen. Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull. Låt koka kraftigt i ca 10 minuter. Låt kolan svalna lite och rör sedan i smöret och saltet, rör ordentligt så det blandar sig innan det stelnar.
Smula jäst i en bunke, smält smöret och blanda med mjölken och se till att det blir fingervarmt. Blanda en liten del av degvätskan med jästen och rör tills det löst sig, blanda i resten av degvätskan med socker, ägg, salt och till sist mjölet. Arbeta i hop till en deg och knåda ett tag. Degen ska vara kladdig, blanda inte i mer mjöl. Låt degen jäsa i ca 30 minuter.
Häll upp degen i en långpanna 30x40 cm med pakplåtspapper i botten och tryck ut den med mjölad hand.
Beroende på hur din kolasmet ser ut.. klicka ut knappt en tsk i rader ca 40 -50 gånger. Min kola blev riktigt hård så jag gjorde långa stavar av kolan som jag sedan klippte i lagom stora bitar och sedan petade ner i degen.
Låt det jäsa i ca 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200g i ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna och skär i lagom stora bitar.






Shortbread....

Varför gjorde jag de här...åå de blev ju bara så goda, kan lätt äta alla själv!

SHORTBREADS MED MJÖLKCHOKLAD




ca 30 bitar

2 1/2 dl havregryn
4 dl mjöl
1/2 tsk salt
275 g rumsvarmt smör
2 dl+2 msk råsocker
200g mjölkchoklad

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa havregrynen så de blir som ett mjöl. Blada havregryn med mjöl och salt.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt mjölblandningen. Hacka chokladen grovt och knåda in i degen.
Tryck ut degen i en bakpappersklädd form ca 25x35 cm.
Nagga kakan med en gaffel och strö över de 2 msk socker.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 minuter eller tills den blivit gyllenbrun.
Låt den svalna i formen ca 10 minuter, lyft sedan upp den i bakplåtspappret och skär i lagom bitar. Låt sedan svalna helt.




Görs på ett kick...så lätta!

Tack...

Vad ska man säga...Ulle Tack för husrum, mat och omtanke. Synd att det är så stressigt och att tiden går så fort, kanske vi skulle ha bara en "umgåshelg". Jag tycker du är fantastisk som fixar allt!


Flott..

Tur jag har mina tjejer, de tar hand om butiken nu när jag är borta. Se bara så snyggt de gjort. Det är inte det lättaste att göra om i butiken nu efter jul, och sista stället är inte det man längtar efter att göra. Då får man använda det som är kvar...en sådan, tre av den och fem av en sådan och tillslut en av den....Jag tycker de lyckats superbra...Blått är flott!!





Fågelskit.....

Fick en stor äcklig fågelskit i skallen i dag. Stod mitt i stan med lillasyster, och kända att något stort och hårt slog till i huvudet på mig. Gud så äckligt, Syster skratta så hon nästan kissa på sig. Inget hade vi att torka med så vi fick ta ett kvitto, för det har jag visst gott om!
Jag har alltid hört att om man lyckas bli träffad av fågelskit så ska man köpa en lott. För turen att vinna på lotter och att man lyckas står precis där en fågel skiter har lika stor chans....
Jag köpte en....Men inget vann jag. Den ända slutsats, jag kan dra är att jag har mer otur än tur....

Japp så var min dag!

Vad kan det vara....

Små små glimtar!







Äkta eller oäkta....

Oäkta håller i all evighet....Bra eller dåligt för blomsterbutiker?


En extra...

Denna gång har vi haft med en extra dekoratör. Fredrik som annars jobbar på Makalösa Blommor i Stockolm,  han är även inpiratör för Euroflorist.
Bra att få in lite nya ideer och tankar.



Siden...

Tänk att vi har så mycket sidenväxter att välja på och ändå är det svårt att få till det. Lätt att använda samma, man får ju lätt favoriter....Men snart är vi klara...eller ja kanske inte snart men så småning om...


Stort....

Det är något stort på gång här på Caesar, stort, stort, stort  faktiskt väldigt stort och oväntat och som vanligt än så länge hemligt, superhemligt.....Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge....


Liten titt....

Det här har vi lite olika uppfattning om......


Golvet...

Inte behöver man ha ett arbetsbord....golvet går lika bra!!


Vi skapar....

Det är så tråkigt att jag inte kan visa er allt fint vi har och allt fint vi gör. Men det är ju hemligt ett tag till, eller tills dess att vårkatalogen kommer ut i varje fall. Men små tjuvkikar kan jag ge er....


Usch....

Vi hitta en liten äcklig vän under en kruka, tur att den var död.......



Det räcker inte med att man träffar på de äkliga små djuren i Kina, man får med dem hem också!

Fel, fel, fel....

Gud vad fel det kan bli i bland....Kineserna förstår verkligen inte hur vi menar. Kan inte änns ana vad detta igentligen skulle ha varit. Bara så fel!!



För inte liknar det en julkruka????

Lagret...

Men bara en liten, liten, extremt liten del av lagret...


Fotostudio...

Här fotas alla nya julsaker för fullt, det blir ett par kort eftersom vi har minst 800 nya artiklar.....


Fy fy fy fy...

Inte bra med en stor, stor, jätte stor skål med godis på matbordet. Inte nyttigt, för det är alldelles för lätt att bara gå och ta en bit och kanske bara en till och.......


Skapligt....

Ojojoj ni skulle se alla prover,vi höll på hela dagen i går och packa upp alla kina prover...vi har verkligen legat i i shoppingen när vi var där. Mycket mycket fina saker, men lite måste vi välja bort....


Söder ut....

Ja en liten liten bit i varje fall, inte till några soliga breddgrader....men mot Borås (där det typ alltid regnar, är grått, blåser och är dimma). Dit ska jag i morgon. Nu är det två veckors jobb med Caesar Collection som väntar, först nu  i morgon så börjar vi att bygga NÄSTA juls showroom och veckan efter är det Stockholm och Formex som gäller, och då är det vår vi ska bygga och sälja.
Ska bli kul, lite segt känns det dock att börja julpynta igen, men det kommer ju att vara med så mycket nytt och snyggt så det ska nog gå. Och det är klart att nu har man ju ångan upp i julkulor, tomtar, snö, rödaband, mossa, kanel, hjärtan och stjärnor så det är bara att köra på.

Bäst att gå och gosa med barnen så jag klarar mig ett tag.

Min Wilma...

Så konstigt det känns, hon är ingen hund nu, hon är i en liten träask. Min fina, spralliga, olydiga, gulliga, söta och snälla lilla Wilma. Jag vet fortfarande att det var rätt, det fanns inget val, ingen återvändå. Men när de ringde och sa att hennes aska hade kommit blev det så konstigt. Vart ska jag ställa henne, inne och förklara för barnen... I garaget ensamt och kallt...nä.

Vi ska ju strö henne på sitt älsklings ställe Bredudden, morfars land... jag vill stå på bryggan en fin och lite blåsig dag. Då kan jag känna att hon att hon kommit rätt.

Men nu är det fullt med djupsnö och bryggan är upptagen, vi måste vänta till våren. Så vart ska vi ställa henne så länge.
Jag berätta mitt problem för morfar, och utan att jag behövde be om det kom han med ideen att hon får stå på altanen på landet så länge, tills våren och vindarna kommer.
Så igår ringde morfar och sa att han skickat mig ett kort och undra om jag tyckte såg bra ut så som de ställt henne. Och visst är det fint, kan inte bli bättre!

Hon är på plats, men inte riktigt fri än...


Ett litet hopp...

Visst känner ni hoppet om vår...Små spröda pärlhyasinter!


Den som ändå fick...



'

En liten liten sommarstuga, tänk om jag ändå hade en liten liten sommarstuga. Då skulle den vara bara så där underbart fin, enkelt och stilfullt pyntad i rosa, lingrönt och vitt så klart...Man kan ju inte ha en sommarstuga utan vita tunna linnegardiner som blåser i vinden.... jaja drömma kan man ju, för hade jag haft en skulle jag ju aldrig ha tid att vara i den!


Julens vackra....

Vi har ett par helt fantastiska amaryllis, helt utslagna och så gigantiska. Men nu vill ingen ha dem, fel färg...julblomma..går inte, går inte!
Men det är ju nu som de är som vackrast...Deras öde blir källaren!


En liten hjälpreda...

Kanske en kommande florist?
Adam har tjatat om att få hjälpa till här i butiken, så i dag ska han jobba ett par timmar...


Så sant...


det är så sant...hade inte kunnat sagt det bättre själv....

Hitta den här underbara bilden med denna tänkvärda text...På en underbar blogg som heter Helt enkelt hos mig Kolla själva får ni se.

Längtar...

Nu längar jag efter nya härliga saker, butiken känns lite tom och det skulle vara så fint med lite nytt. Det är tur att det bara är två veckor kvar till Fotmex den stora vår mässan för oss handlare. Men jag tjuvstartade lite med att beställa massor av vår härliga krukor från CAESAR COLLECTION igår. Hoppas de kommer snart!

Vill ni få en förhandstitt på vad som kommer att komma till butiken, jag har inte beställt allt men mycket, kanske ni vill önska något.... Kolla in Caesars hemsida där du kan se hela vårkatalogen HÄR.


Häxvrål....

Stora härliga tjocka färska....bara 10 kronor...som hittat när man är hungrig och de ligger så fint i en burk här i butiken =)


Lungt....

Ja då har lungnet åter kommit till butiken och Söderköping. Det är så stilla och tyst ute på stan...men det är klart att här i butiken kommer det små ruschar, kommer en kommer alla!


358 timmar...

Rätt bra jobbat av mig...Att från 20 nov till 23 dec, med 4 dagar ledigt hinna att jobba
358 timmar. Det är nog mitt rekord!!!

Synd att man inte har timlön med övertidsersättning som egenföretagare....;)

Min nya rosa skönhet...

Jag är så himla nöjd över min lilla julklapp. Ännu en rosa lite älskling. Och den är så bra, tar så fina bilder, är liten, lätt, smidig och så är den ju rosa.

Gillar fortfarande min stora kamera, men det är skönt att ha en liten och smidig att ha med i jackfickan jämt. Man vet ju aldrig när man behöver ta kort.


Utslagen....

De är helt enormt vackra. Under nyårshelgen har de Magnoliakvistar vi fick kvar stått och slagit ut, alla knoppar är på gång att öppna sig. Jag kan erkänna att jag var lite skeptisk till om de verkligen skulle orka slå ut, men oj vad fel jag fick.


Snickers cheesecake..

Gillar du snickers, eller kolasås och jordnötter då är den här kakan ett måste.....Kan verka krånglig att göra, men det vet ni väl...jag gör inget som är krångligt eller svårt. Så kör på den är superlätt och super god!

SNICKERS CHEESECAKE



Botten

200 g digestivekex

100 g smör

50 g slätt jordnötssmör


Smet

600 g philadelphiaost

2½ dl kesella gourmet

½ dl socker

2 msk maizena

1 msk vanlijsocker

3 ägg

2 snickersbars

100 g Marabou gräddnougat


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och jordnötssmör. Krossa digestivekexen till ett fint och blanda det med smörblandningen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbarkant och spänn fast det och tryck sedan ut digestiveblandningen till en jämn botten. Baka i ugnen ca 10 min, Ta ut och låt svalna.

Vispa ost och kesella krämigt i en bunke. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och se till att allt är väl blandat.

Ta bort ca 1/5 av smeten och lägg den i en egen bunke. Skiva snickersbitarna och blanda dem med den stora smeten. Häll denna smet över digestivebottnen.

Smält nogatchokladen och blanda den med den lilla smeten. Ringla den över smeten i formen och dra med en gaffel så det bildas ett mönster.

Sänk värmen i ugnen till 160 grader och grädda cheesecaken i nedre delen av ugnen ca 40-60 minuter.. Kakan ska vara lite mjuk i mitten när den tas ut, det stelnar när den svalnar.

Låt kakan svalna helt och ställ den sedan i kylskåp. Garnera cheesecaken med kolasås och hackade jordnötter innan servering.



Oj vilken konstig och stor text det blev, men huvudsaken att det går att läsa eller hur....

Hallon och vitchokladmoussetårta...

En riktig sommardröm....Fluffig, syrligt, lätt och så god!

Smidig tårta till både fika och efterätt, och tacksam för man kan med fördel förbereda hela tårtan dagen innan. Och sådant tackar man ju för!

HALLON OCH VITCHOKLADMOUSSETÅRTA




Botten:

175 g smör
75 g pecannötter, hackade
3 dl vetemjöl
1 msk florsocker

Fyllning:
300 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
25 g socker
5 dl vispgrädde
ca 400g färska hallon

Garnering:
Hallon
Smält och hyvlad choklad

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 25 minuter tills den är ljust gyllenbrun. Låt svalna helt.
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ihop socker och Philadelphiaost. Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa grädden och vänd ner. Mosa hallonen och blanda med hälften av chokladsmeten. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten. Låt stå i kylen i minst tre timmar. Garnera med hallon och hyvlad vitchoklad, jag satte även ett par söta rosor.



Chokladfudgetårta...

Alltså....helt sagoligt god....Ni bara måste prova!!!

CHOKLADFUDGETÅRTA




150 gr smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Sikta i mjöl, salt, kakao och bakpulver.
Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna i formen.

Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gr choklad (jag tog Marabous vanliga ljusa)
75 gr rumstempererat smör

Gör fudgen på följande sätt:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning ca7-10 minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

Jag dekorerade med en vit ros, guldblad, guld och pärlemoströssel och egenhändigt gjorda chokladnät. Vill man ha den som efterätt så är nog vaniljglass väldigt gott till.



Mjölkchokladbrownie cheesecake...

En riktigt hög, fluffig, god och mild cheesecake med en extra smarrig browniesbotten. Himla gott alltså!!!

MJÖLKCHOKLADBROWNIECHEESECAKE




Browniebotten:
115g smör
115g mjölkchoklad
2 1/2 dl socker
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 dl mjöl

1. Sätt ugnen på 180 grader .
2. Smör och mjöla en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
3. Smält smör och  mjölkchoklad i en kastrull. Rör flitigt till smeten är slät.
4. Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner sockret.
5. Tillsätt ägg och mjölk och vispa rejält.
6. Rör sist ner mjölet .
7. Häll sedan över smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25min. Sänk sedan ugnen till 160 grader inför nästa gräddning.

Fyllning:

1. Blanda:
500g Philadelphiaost
1 3/4 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 1/4 naturell yoghurt


2. Häll över blandingem över browniebotten och grädda ytterligare 40-45 minuter tills mitten av kakan stelnat.
3. Ställ den i kylen i minst 4 timmar för att kallna, eventuellt över natten.
3. Innan du serverar den, dekorera den vackert med färska bär tex...


Grattis lillbus...

20 år, så ung är min minsta lillasyster. Hon skulle kunna vara min dotter, det är absolut inte omöjligt. Det är ju många som är 17 år när de får barn nu för tiden....Det hade varit lite tufft. Nu är hon inte det...=) jag lovar. Men  skulle hon ha varit det hade jag varit stolt, väldigt stolt...För då kunde man verkligen säga att jag lyckats. Finare tjej finns inte!

GRATTIS GRATTIS GRATTIS...


Underbar...

Så här ska en bukett se ut, jag gillar runda yviga buketter som går i milda varma färger, ton i ton i olika nyanser och med en extra förstärkare. Jag blev lite kär i den här nyårsbuketten i smuttsrosa, skärt, cream, aprikost och guld...


Bordsfint...

Det gör verkligen så mycket att göra en vacker bordsbukning när man ska ha middag. Så lite kan göra så mycket. Ni vet, men äter ju även med ögonen, och en vacker dukning är ju då lite som en aptitretare.... Tänk på det nästa gång ni ska ha gäster=)





Så här fint, enkelt men jättefint hade mamma gjort till nyår. Det behövs inte mycket och det behöver inte kosta en förmögenhet. Mycket kan man hitta hemma och ute....Det finns mer än man tror i sin närhet!

Köksdag....

Oj vad jag bakar i dag, västa bakardagen....Lillasyster Frida fyller 20 år i morgon, klart man måste ha tårtor då. Och som vanligt har jag lite svårt att välja vad jag ska göra, så det blir ett par stycken =)

Ni kommer att få se....

Gott Nytt År...

Jag önskar Er alla underbara människor ett nytt och fantastiskt 2011. Må alla Era drömmar och förhoppningar slå in, jag önskar Er guld och gröna skogar, hälsa och välmående, vänskap och kärlek, skratt och fina händelser, resor och fantastiska upplevelser, jaa... JAG önskar Er allt fint man kan tänka sig!

TACK för att Ni finns här.....Kram




RSS 2.0