Snickers cheesecake..

Gillar du snickers, eller kolasås och jordnötter då är den här kakan ett måste.....Kan verka krånglig att göra, men det vet ni väl...jag gör inget som är krångligt eller svårt. Så kör på den är superlätt och super god!

SNICKERS CHEESECAKE



Botten

200 g digestivekex

100 g smör

50 g slätt jordnötssmör


Smet

600 g philadelphiaost

2½ dl kesella gourmet

½ dl socker

2 msk maizena

1 msk vanlijsocker

3 ägg

2 snickersbars

100 g Marabou gräddnougat


Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och jordnötssmör. Krossa digestivekexen till ett fint och blanda det med smörblandningen. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbarkant och spänn fast det och tryck sedan ut digestiveblandningen till en jämn botten. Baka i ugnen ca 10 min, Ta ut och låt svalna.

Vispa ost och kesella krämigt i en bunke. Tillsätt sedan socker, vaniljsocker och maizena. Rör därefter ner äggen, ett i taget och se till att allt är väl blandat.

Ta bort ca 1/5 av smeten och lägg den i en egen bunke. Skiva snickersbitarna och blanda dem med den stora smeten. Häll denna smet över digestivebottnen.

Smält nogatchokladen och blanda den med den lilla smeten. Ringla den över smeten i formen och dra med en gaffel så det bildas ett mönster.

Sänk värmen i ugnen till 160 grader och grädda cheesecaken i nedre delen av ugnen ca 40-60 minuter.. Kakan ska vara lite mjuk i mitten när den tas ut, det stelnar när den svalnar.

Låt kakan svalna helt och ställ den sedan i kylskåp. Garnera cheesecaken med kolasås och hackade jordnötter innan servering.



Oj vilken konstig och stor text det blev, men huvudsaken att det går att läsa eller hur....

Kommentarer
Postat av: Kari

WOW! Her var det mange herlige oppskrifter. Tusen takk for at du deler.



Kari :-)

2011-01-03 @ 10:48:15
Postat av: jenny söderberg

jag måste börja baka!!! den ser så himelskt god ut!

(ps. la in en länk till din blogg på min i dag;)

2011-01-04 @ 10:15:09
URL: http://www.etageblommor.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0