Hallon och vitchokladmoussetårta...

En riktig sommardröm....Fluffig, syrligt, lätt och så god!

Smidig tårta till både fika och efterätt, och tacksam för man kan med fördel förbereda hela tårtan dagen innan. Och sådant tackar man ju för!

HALLON OCH VITCHOKLADMOUSSETÅRTA




Botten:

175 g smör
75 g pecannötter, hackade
3 dl vetemjöl
1 msk florsocker

Fyllning:
300 g vit choklad
200 g Philadelphiaost
25 g socker
5 dl vispgrädde
ca 400g färska hallon

Garnering:
Hallon
Smält och hyvlad choklad

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna. Tryck ut i en form med löstagbara kanter, ca 26 cm i diameter. Grädda i ca 25 minuter tills den är ljust gyllenbrun. Låt svalna helt.
Smält chokladen i ett vattenbad. Rör ihop socker och Philadelphiaost. Rör sedan ned den smälta chokladen. Vispa grädden och vänd ner. Mosa hallonen och blanda med hälften av chokladsmeten. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten. Låt stå i kylen i minst tre timmar. Garnera med hallon och hyvlad vitchoklad, jag satte även ett par söta rosor.



Kommentarer
Postat av: Liselott

Den här var bara så god!!!

2011-01-03 @ 20:57:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0