Grantävling....

Just det, vi har ställt upp i en grantävling....Vackrast pyntade granen! Det är alla besökare på mässan som kan vara med och rösta...Så ska ni gå  på Formex, kom till C-hallen och rösta på gran nr 12....That´s us!!!

Glömde ta på helheten...kommer i morgon...Men den är snygg, skitsnygg...den kommer ju från Caesar, så vad annars=)




Klart..




Bara en liten smygtitt på några av borden, det finns många, många fler bord.

Nu är det bara att sälja=)

What???

Vad händer, vad gör de???


Slutspurt....

Nu är vi trötta, helt slut...Gud vad vi jobbat i dag. Men nu är det klart...Ni ska få se!






Tack alla, vilket bra jobb vi gjort!!

Helt otroligt....

Ja skulle kunna sova hela dagen, eller ta in här en helg bara för att sova...JAG ÄLSKAR DESSA SÄNGAR!!!
Jag lovar det är de skönaste sängar jag sovit i, jag har sagt det förr och de är minst lika sköna denna gång om inte skönare.....Det är så synd att vi inte har tid att sova lite mer=)

Nu är det dags för hotellfrukost (inte illa det heller) och sen sista piffet!


Det blir så bra....

Vi har hunnit med massor i dag....och vet ni, det blir så bra. Vi har fått massor av possitiva kommentarer, att det är fin, snyggt och att vi är duktiga....Verkligen kul!

Finns massor att göra i morgon med, så det blir nog en stressig dag i morgon också....





Nu är vi i gång...

Rött är det här.... Lite har vi hunnit i dag, känns som vi har en bra start i morgon. För i morgon börjar det roliga, då ska vi börja pynta och dekorera. Vi ska försöka hitta julkänslan...FÖR NU ÄR DET JUL IGEN!!!



Middag på rödamattan=)


Nu drar vi...

Nu är det dax att dra, jag har tagit min Jenny från butiken med mig. Så nu styr vi mot Stockholm och Formex. Bilen är packad till bredden, spelar visst ingen roll hur stor bil man har, ändå behöver man större. Vi har grenar, gran, mattor, kakfat...En jätteresväska eftersom jag fortfarande inte lärt mig packa....Lite plats finns det kvar eftersom vi på vägen ska hämta en kaffemaskin!!!

Kanske vi ses...I så fall VÄLKOMNA!

Det godaste....

Det här er min specialare, min paradrätt, den här kantarellgratängen och mina kantarellmackor...Det är nästan det ända jag får bjuda på...för det är vad de ber om=)...Och det är ju kul att veta att man gör något som uppskattas och önskas.
Och det är sant, den här är så god, lätt min godaste rätt!

FLÄSKFILLE OCH KANTARELL GRATÄNG



Jag kan tyvärr inte ge er exakta mått, det beror på ur mycket man vill göra, hur stor gratäng. Smaka er fram!

Det här är vad jag ca har till 4-6 personer.

1-2 fläskfille
salt
svart pepper
vitpeppar

1/2-1 liter förvällda kantareller
riktigt smör
salt
vit peppar
svart peppar
socker
ca 5 dl grädde
soja

Riven ost

Skiva fillen i medaljonger och stek dem tills de får en fin yta, salta och peppra rätt ordentligt. Lägg dem i en ungsfast form.
Förväll klart kantarellerna så allt vatten försvinner, stek dem i mycket smör, salta och peppra. De ska stekas rätt länga, på slutet strör över strösockret, rätt mycket så att kantarellerna blir karamelliserade. Sen häller du på grädden lite åt gången och låter det koka upp mellan varje gång. När såsen har rätt konsistens ger du den lite färg med sojan och smakar av, kan mycket väl vara så att du får krydda lite mer. När du är nöjd häller du kantarellsåsen över fillebitarna. det sista du gör är att stö riven ost över. In i mitten av ugnen på 225g i ca 15-20 minuter, håll kåll så den inte blir bränd.

Servera med både potatisklyftor, ris och en fräsch sallad. Det är inte dumt med en lite creamfaichedressing till, sweetchilli eller lime...



Det är så så gott1

Visst går det....

Den här Orkideen tog mamma hem som en halv vissen planta från butiken, två stänglar och med kanske tre blommor på...DÅ!!
NU... ser den ut så här, 44 utslagna enorma klockor...Den är helt fantastisk! Visst formen blir lite speciell, man kan inte riktigt styra växtsättet, man vad gör väl det om det blir så här mycket blommor. Så visst går det att få Phalaenopsis Orkiseer att blomma om!



Värmande....

En brudbukett i höstens mustiga färger, med helt underbara Björnbärsklasar.
Färger från riktigt ljust till verkligen mörkt, men ändå i samma varmatoner. Jag gillar den, fast att jag är riktigt rosa och pastellig. Tur att alla vill ha olika, för gud så tråkigt det skulle vara för mig att bara göra samma=)


Vad tror ni...

I dag fick jag det här kombinerade arm- och halsbandet från Japa mala, som en liten present och inbjudan till deras monter på Formex.

Japa Mala betyder radband och kom till Europa från Orienten med korsriddarna på 1500-talet. Ett äkta Japa Mala halsband har 108 pärlor. Upprepa ditt mantra pärla för pärla och gör din vision tydlig. Den större pärlan symboliserar målet. Det är bara tanken som sätter gränser för vad du uppnår.

Jag tycker det var jättefint, det finns i massa olika färger, både med och utan tofs. För mig är det en fin tanke, lite som ett smycke som ger extra kraft, energi och styrka. Ett smycke som kan hjälpa dig genom livet, nästan lite skyddande. Jag tycker det är fint!

En fin present till någon som behöver tur eller hjälp på vägen...

Vad tror ni skulle det sälja, skulle ni köpa ett?
Det som jag har som armband ska kosta ca 399 kr.....Tycker ni att det är något jag ska ta in och prova???

HJÄLP MIG!!!!

108 is your luckynumber...





Körkort...

Upps det var visst dags för nytt körkort, tror ni jag står ut med det här kortet i 10 år?
Jag har definitivs åldersångest...Nästa gång det är dags för nytt körkort är jag nästan 50....Men jag känner mig bara som 27, Kommer aldrig bli mer än 27..


Jag var hos Fotograf Thomas Petterson, jag sa att jag ville ha ett kort där jag såg "ung och snygg" ut(hehe), ett jag inte behöver skämmas för. Det jag har på körkortet nu, ser det ut som jag har en ullmössa på mig...

Vi passade på att ta lite andra roligare  kort också, kort där man FÅR le...Gillar det bättre, jag har ju en liten pajas i mig!





Hjälper det....


Jag kan inte förstå varför jag är så trött, jag gäspar så käkarna går ur led....Borde väl vara pigg nu efter sommaren...Pigg, fräsch och utvilad!!!

Hitta den här på ICA, söt som tusan var den, tror ni det hjälper....Kanske börjar stutsa mellan golv och tak snart=)

I sista minuten....

Tänk att man alltid ska göra allt i sista minuten, alltid skjuta allt framför sig. Men i dag tog jag tag i i varje fall en sak... Alla krukritningar som ska vara klara på måndag...Nästan så det är gott om tid=)...Kan ju hinna tänka ut ett par till, vem vet!!

 

Nu håller vi tummarna för att Kineserna fattar hur jag menar och gör som jag vill=s

Sensommar gul....

En härligt lysande brudbukett i gult, verkligen inte ofta det är en gul bukett beställd. Jag tycker den här blev super härlig, annorlunda men härlig.
Germini, Vendela ros, Dahlia, Allchemilla, Ktyssantemum, prydnadskål, Ajania och Phalanopsisklocka.


 

Snyggt...


Den här planteringen är enkel och snygg. Jag gillar när det är flera blommande växter, ordentliga växter...som här Gerbera, Hortensia, Viburnum och Pepperomia. Inget lull lull inget pynt bara rent och snyggt. Självklart gillar jag lull lull och pynt, det vet ni=). Men så här tycker jag att det är så vackert med bara växter!



 

Har jag fel?
 

Snart dax...

På måndag bär det av mot Stockholm och Älvsjömässan, för till den helgen är det dax för Formex. Men först ska vi bygga monter för Caesar Collection, så Måndag eftermiddag börjar vi bygga och på Onsdag kväll ska vi vara färdiga, för Torsdag öppnar mässan...Dock bara en mässa för fackfolk, inköpare....Men ni som inte kan komma in kan ju alltid följa mässan från bloggen, i varje fall få se lite gobitar sett från mina ögon=)

Jag längtar!



Behövs lite inspiration nu inför hösten....Och så behövs det ju självklart massor av nyheter till butiken!!

Hösthjärta..



 

Pärla...

En Aloe black gam med små pärlor på toppen....


Cyklamen...

Nu kommer de för fullt...Alla Cyklamen. Hösten blomma...Jag tycker den är vacker, finns i så många härliga färger. Tålig att ha ute, gillar de kalla nätterna och står sig långt in mot vintern. Men även vacker att ha inne, vill ha kallt om "fötterna" och dragit i"kjolen"...Inte den lättaste inneblomma, inte hos mig i varje fall=)




Gamla favoriter...

Borde säkert ha vettigare saker att göra när jag är hemma med sjukt barn...Men baka är ju mycket roligare än att städa och tvätta. Så i dag har jag gjort gamla favoriter...

LÅNGA HÄRLIGA KAKOR
receptet hittar ni här.


RIKTIGT SNYGGA BULLAR
receptet hittar ni här.


CHOCOLATECOOKIES
receptet hittar ni här.


SEGA JORDNÖTSKAKOR
receptet hittar ni här.


Kanske jag borde se till att göra någon mat nu också....

Sjukt barn....

I dag har jag varit hemma med sjukt barn. Stackars Adam har feber ont i huvudet och halsen. Det började i går morse och i dag på dagen tyckte jag han var bättre...Men det vände naturligtvis, så nu har han feber igen. Han gråter för han är så ledsen över att inte kunna gå till skolan, idag var första dagen i tvåan. För en stund sedan när jag sa att du kan nog inte gå i morgon heller, så såg han ledset på mig å sa...Men å mamma nu har alla andra kompisar  börjat tvån , men inte jag!

Stackars liten...

Han har klagat över huvudvärk under dagen och i kväll sa han att han har ont i nacken...Det gör mig lite orolig. Hoppas på att det går över tills i morgon, annars får vi nog ringa doktorn.

Ska gå och lägga mig hos min lilla kamin nu..God Natt!

Glassig daimtårta...

Den här var god den, fick högsta betyg i helgen....man kan nästan säga att tårtfatet slickades rent...
Och verkligen inte så krånglig som den låter...Ni måste prova!

PHILADELFIATÅRTA MED DAIM



3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl strösocker
½ dl florsocker
125 g philadelphiaost
3 äggvitor
1 tsk strösocker
2 dubbeldaim
10 degestivekex
50 g smält smör

Smörj en löstagbar form med matfett.
Krossa degestivekexen med det smälta smöret och tryck ut massan till en botten i formen.

Till denna tårta behövs tre bunkar.
Vispa i bunke 1 vispgrädde och vaniljsocker.

Vispa i bunke 3 äggulor och strösocker pösigt. Tillsätt florsockret och rör ytterligare. Blanda till sist i philadelphiaosten.

Vispa i bunke 3 äggvitorna och strösockret till hårt skum.
Rör samman bunke 1 och bunke 3 i bunke 2.

Hacka daimen.
Rör ner daimen i smeten.
Häll smeten på kexbotten och gämna till med en slickepott.
Låt stå i frysen i minst åtta timmar.

Innan servering:
Lossa kanten och dekorera tårtan så att den står i rumstemperatur i ca tio min innan servering. Var lite snabb, då den är som glass och lätt kan smälta.



CookieCookieCookie..

Det är så underbart förtjusande farligt gott med Cookies.....

MILKCHOCOLATECOOKIES


300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vaniljinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat

200 g mjölkchoklad

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10-15 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna svalna lpå plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan då lätt gå sönder.  Ju kallare de är ju segare blir de...

Det blir rätt många och de är godast nybakade, så man kan ju göra en halvsats...Om man inte är riktigt sugen förstås...Då gör man en hel och äter upp alla på engång=)


Cheesecakepaj...

Ett lite annorlunda sätt på cheesecake. Inte så söt, så grädden och sylten är som pricken över i´t!

CHEESECAKE MED BLÅBÄR I PAJSKAL


pajskal
3 dl mjöl
1 msk socker
150 g kallt smör
1 ägg

fyllning
200g philadelfiaost
500g kesella
1 1/2 dl socker
3 msk grädde
3 ägg
2 msk mannagryn
2dl blåbär

garnering
florsocker
rostade mandelspån

Börja med pajdegen, lägg alla ingredienser i en matberedare utom äggen och kör till en smulig massa. Blanda sedan i äggen och kör till en smidig deg. Tryck ut i en form och ställ i frysen i ca 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i nedredelen av ugnen i ca 15 minuter på 225 grader.
Sänk sedan värmen till 175 grader.
Blanda philadelfia, kesella och socker, gärna med elvisp. Blanda i grädden och sedan ett ägg i taget. Blanda i mannagrynen, häll smeten i pajskalet och strö över bären. Grädda i ca 40 minuter eller tills fyllnngen har stelnat.
Pudra med florsocker och garnera med de rostade mandelspånen.

Servera med vispad grädde och blåbärsylt.


Kladdigmaräng...

Det blev en heldel bakat i helgen, det var ju en riktig kalashelg. Min Patrick fyllde år och även lillebror George...Så många tårtot blev det=)

Den är var verkligen rolig att göra och lätt och god...Så vad väntar ni på....

KLADDKAKA MED MARÄNGTÄCKE och vitchokladgömmor



2 ägg
3 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
100 g smält smör
100 g vit choklad (Odense)

Chokladmaräng
3 äggvitor
2 1/4 dl socker
1,5 tsk maizena majsstärkelse
20 g mörk choklad, 70%

Vispa ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna i en skål och vänd ner i äggvispet. Smält smöret och rör ner det. Hacka chokladen grovt och vänd ner i smeten.

Vispa äggvitor, socker och majsstärkelse tills marängen är styv. Smält chokladen och vänd ner den med ett par tag med slickepotten. Rör inte för mycket eftersom marängen ska vara marmorerad, inte enfärgad.

Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter, spänn fast ett bakplåts papper i botten (24 cm i diameter). Bred ut marängen på kladdkakan, forma gärna lite toppar av den. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 25-30 minuter.

Servera kladdkakan ljummen tillsammans med lättvispad grädde.





Syrligt och gott med lite hallon till.

Tekakor...

Det här var ju bara så gott och som vanligt så enkelt. Inget kladd, inget bök, inget strul, bara så gott!

SNABBA TEKAKERUTOR


50g jäst
5 dl mjölk
50g smör
1 msk honung
1/2 tsk salt
10 dl mjöl

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret häll i mjölken och få det fingervarmt. Blanda vätskan med jästen och rör tills det löser sig, tillsätt salt och honung. Arbeta ner vetemjölet. Degen ska vara ganska lös och kladdig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna(djupa plåten) och häll i degen, plata ut den med handen och pudra lite mjöl över. Skåra kakan till tolv rutor och låt sedan jäsa under duk medans ugnen blir varm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter i 175 grader.

Gott gott gott....så in i norden gott!


Rostiga Kallor...


Helgens brudbukett, en enkel stilren bukett med bara Mango Kallor och Murgröna och Plättar i luft. Den är handbunden som en stavbukett med hamparep.

Vild och vacker!





Kallorna var alldelles förstora för att ha som corsage, så vi fick improvisera lite. Det blev ett corsage i bara grönt...rätt tuft tycker jag.


Till graven...

Har fått i uppgift att göra en blommig krans att lägga vid en grav. De ska ha en stor släktträff och vill hedra de som inte är med dem. Vi skulle göra en blomsterrik och somrig krans. Jag tycker den blev underbar!

 

JA....

Jag har sagt ja...Jag ska göra det.

För när ni tror på mig och skriver så mycket gulligt, så kan jag ju inget annat än att go for it!
Jag behöver ju bara vara mig själv, göra och säga det jag står för. Jag är jag och det är det de får och lite Akleja anda så klart...
Behöver inte leva upp till de som varit innan, de har sin stil och sina tankar och jag har mina.

Temat blir...

Det säljande konceptet!
sett från Aklejas syn...



Tack för att ni tror på mig=)


Rönnbär=Snö

Det vet ni väl, att om det är mycket Rönnbär på hösten blir det mycket snö....

Det är ju KOPIÖST med Rönnbär i år, så vad betyder det....Att vi ska drunkna i snö, att istiden kommer...eller??

I går hade jag en kund som jobbar på SMHI och han berätta att efter vad de kan se, så kommer snön komma redan i Oktober i år...Oktober, fattar ni... Det är ju när som hellst typ!!!

Orkar man med mer snö, orkar man med mer snö än förra året???





Muffinshus....

Är det inte sött så säg...Min syster var i Barcelona i helgen och hittade de här söta muffinshusen. Vilken fin present, för tänk att ta med nybakade muffins i ett litet hus som present...

Borde få tag i fler och ha att sälja i butiken!

 



Den är ju så passande mig...Flower shop=)

Ett erbjudande....

Ska jag, kan jag, klarar jag det??????

Jag har fått ett erbjudande om att medverka i ett blomstersammanhang, inför andra florister. Jag har aldrig gjort något sådant förut, och jag känner mig hedrad att blivit tillfrågad. Men jag känner också att vad har lilla jag att komma med, vad kan jag visa.....Snacka om huvud bry, och jag måste bestämma mig tills i morgon!!!

Det är klart att det är kul med nya utmaningar, och jag brukar ju klara det jag tar mig an....Men inför andra florister, och när jag vet vilka som varit där innan och visat. De är kända florister och jobbar med just sådant...Åååå det är inte jag...
Får nog sova på saken...(om jag kan somna)

Öde.....

Vart tog alla vägen????
Från en dag till den andra blev det folktomt här i Söderköping. Visst är vi en sommarstad fylld av turister under sommarveckorna. Men vad konstigt det känns att nu är det bara över...
Jag tog de här bilderna på väg till bilen i går efter jobbet. Man har blivit van vid att det är folk över allt, det är ett underbart sorl och staden lever. Parkeringarna är överfulla, uteserveringarna här levande musik och massa skratt och kanalen är full av människor som tar en kvällsprommenad... Men i går var det bara tomt och tyst!!

Vill ha mer sommar..........



Qvicksand...

En helt fantastisk ros, den kan man verkligen kalla gammelrosa och smuttsrosa. Det är bara så underbar. Lite svår att passa i hop med andra blommer då den är så speciell i färgen, ni måste bara se den....

 

Biscotti...

De här var ju jättekul och enkelt att göra, och verkligen farligt gott ujujuj!!!
Kommer absolut att göra fler och i olika smaker...

PEANUT CHOCOLATE BISCOTTI



150g salta jordnötter
100g mjölkchoklad
150g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
ca 6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker

Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka jordnötterna och chokladen grovt.
Vispa smör och socker mjukt, blanda i äggen och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Sist blandar du i nötter och choklad.
Dela degen i fyra lika bitar, rulla dem till längder så de får plats på en plåt två och två. Plata till dem med handflatan något. Grädda dem mitt i ugnen i 15 minuter, ta ut och låt svalna ca 15 minuter innan du skär dem i sneda längder. Vänd dem upp och ner och ställ in dem i ugnen i ytterligare 8 minuter. Låt kallna på ett galler.

I en fin burk är det en superhärlig gåborts present...Om man inte köper en fin blomma på Akleja alltså=)

Chocolate white chip....

Varför gör man sådant här....Det är ju för gott, det går ju inte att sluta äta. Här har ni en riktig cookie, ni måste bara prova...För gud så goda=)

CHOCOLATE WHITECHIP COOKIES

300g smör
2 1/4 dl socker
2 1/2 dl brun farin
2 ägg 
3 tsk vanillinsocker
7 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
4-6 msk kakao (beror på hur mörka du vill ha dem)
200 g choklad (grovhackad, vit eller mörk)

(vill du göra ljusa cookies så tar du bara bort kakaon)

Smält smöret. Vispa ihop farin, ägg och vaniljsocker. Blanda sedan i det smälta smöret och vispa in ordentligt. Blanda sedan i resten av ingredienserna. Fortsätt att blanda tills smeten blir som en stor ”fudgeboll”, ganska seg och kolaaktig, då blandar du till sist i den grovhackade chokladen. Dela upp smeten i mindre bollar och platta ut lite lätt på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10 minuter.
Kakorna ska ha flytit ut till ganska stora platta kakor, de är fortfarande lite svällda när de är klara i ugnen men sjunker ihop när de väl kommer ut och får svalna. Låt kakorna svalna lpå plåten innan du flyttar dom till ett galler, för precis när de kommer ut från ugnen så är de fortfarande ganska mjuka och kan då lätt gå sönder.  Ju kallare de är ju segare blir de...

 


Vinnaren är...

Nu äntligen har jag fått en stund över så jag kunnat gjort i ordning för en dragning av Humanity armbandet...

Tack snälla för alla fina kommentarer, jag är helt överväldigad. De är så fina att jag knappt kan tro att det är min sida ni skriver om. Som vanligt önskar jag att ni alla kunde vinna....

Jag säger ett stort GRATTIS till
MIA-MARIA

http://frokenmiamaria.blogg.se/


Tack till er alla som var med, och håll ögenen öppna för rätt som det är så kommer det en ny tävling!

Rosblad...

I dag har jag varit och dekorerat till ett bröllop på Söderköpings Brunn igen. En enkel bordsdekorering med bara Murgröna ringar och massor av rosa rosblad.
Jag gillar att dekorera med rosblad, du kan få så mycket färg av bara ett par rosor. Att strö en ros eller att sätta en i en liten vas, är en stor skillnad.




Och att lägga ett litet rosblad i hörnet påvarje meny är en fin liten extra detalj!

Minimini...

En liten enkel brudbukett, riktigt sommar söt. Jag har blivit så förtjust i Tanacetumen som ser ut som minimini Prästkragar. De gör så att sommarkänslan infinner sig....

 

"Extra brud"

Vi har haft besök av Anette som jobbade hos oss för typ hundra år sedan;). Hon skulle på bröllop i helgen och hade lovat att göra buketten. Eftersom hon inte jobbar som florist längre fråga hon så snällt om hon fick göra den här...Och det är klart!
Buketten blev super söt, eller hur?


 
 '
Passion rosor, Fresia, Tanasetum och Björkkvistar.

Lime..

De här färgerna kan ju aldrig bli fel, ljusa, ljuva, pasteliga toner.


 
Vit ros Akito, rosa ros Aqua bella, Cremrosa kvistros Bombastik, lime Eustoma och Hyperikum.

Bollkryzz....

Jag sa ju att hösten är här=)

Vi har fått hem superfina bollkryzz, dubbla storblommiga i härliga färger.


"Narrenkappe"

Hur Fin är inte den här då, en fetbladsväxt  vid namn Orostachys Narrenkappe...

Och i våran fina handgjorda lerkruka..en riktig skönhet! 


Växten kostar 89 kr och krukan med fat kostar 85 kr.

Mjuk droppe...

Det börjar tunna ut på brudbuketter nu i augusti, det är konstigt förr var augusti alltid den månad vi hade mest brudar men nu är maj, juni och juli de stora månaderna.
Men till denna helg har vi 2 brudar och en liten "extra" brud....




Vendela ros, Fresia, Eustoma, Kalla, Murgröna, Steelgrass och Hjärtan på tråd.


Passande tärnbukett och corsage med ett vinrött tema då klänningarna var vinröda.


Världens snyggaste...

Bara så att ni vet...sa Olle på dagis här om dagen-Min mamma är snyggast i hela värden!!!
När jag fråga om han tyckte det, svarade han- Du är fin också!!!

Skönt att höra=))







Rött i butiken...

Har börjat röja och städa efter sommaren, vi har tagit hem mycket nya växter både blommande och grönväxter. För nu börjar alla vilja göra om hemma snygga till lite i fönstrena. Men det är klart att vi har det lite utplockat eftersom Formexmässan inte är förren i september, så inga nyheter har kommit än. Men när man får städa och plocka om hittar man många guldkorn som man glömt....





Utgående...

Passa på att fynda superfina skålar och skedar....


Lilla skålen 25 kr och stora 49 kr, skedarna som ni ser bara 6 kr.

Vacker sorg...

Vackert med oranga, cream och aprikosa blommor till begravning. För mig är det så viktigt att göra vackert och stilfullt till begravningar. För jag har sett så mycket hemskt när jag varit och lämnat blommor i kyrkor. Och då tänkt att man måste alltid tänka att man själv velat ge de blommor vi gör som en sista hälsning. Då kan man med gott samvete känna att man gjort sitt bästa och man vet att det är vackart!



Mor och barn...

Inte måste den lilla "buketten" i en mor och barnbukett vara en bukett....Jag tycker det är mycket finare med en liten nalle. Och så bara ett passande band från buketten till nallen som symboliserar navelsträngen....

Så gör jag i varje fall när vi får en beställning på en mor och barnbukett!

 
 
Den är är till en liten Melker och hans mamma..

Levererat till dörren...


Uj vad vi sålt i helgen, det ekade nästan här inne i morse...Men nu är det annat, nu kan man knappt ta sig fram i butiken. Våran Hollands bil har varit här och de hade massor av fint idag. Det är en fröjd att kunna gå in i en fullastad bil och bara välja och vraka.
För det finns ju lite att välja på....

På kalas...

Har varit på kalas i dag, och eftersom jag jobbat hela veckan fick presenten komma från Akleja. Jag tycker den blev riktigt fin "hemmatjoffig" som vi säger i vår släkt...hehe
Kusin blev mycket glad också, så det var nog ett bra val!



Tårtfat från Iblaursen och hjärt servetter och hjärt-muffinsformar från Kryddlagret. Det söta lilla grattis-trähjärtat kommer från Diffrent Design.

Nektarinpaj...

Något litet till lördagsefterätt...Snabb och lätt att göra, och riktigt god!

NEKTARIN OCH JORDGUBBSPAJ


3 dl vetemjöl
2 msksocker
1 äggula
125g rumsvarmy smör

Fyllning:
3-5 mogna nektariner eller persikor
ev lite jordgubbar

4 dl  lätt crème fraiche
1 dl socker 
1 vaniljstång
4 äggulor

Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform eller i en form med avtagbar kant. Nagga den med en gaffel Ställ den i frysen i ca 20 minuter. Grädda sedan pajskalet i 200g i ca 15 minuter eller tills den fått lite färg.
Blanda crème fraiche, socker och äggulor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och tillsätt i smeten och häll sedan smeten i formen.
Tvätta och skiva nektarinerna och lägg i ett fint mönster, jag hade lite jorddgubbar som jag delade och la i mitten. Grädda pajen mitt i ugnen på 200ºC i 30-40 minuter.

Servera med vaniljglass.
 

Jag tror hösten är här....

Jag kände i går när jag kom hem från jobbet att vindarna vänt, det var höst i luften. Och så i dag så riktigt öser det ner. Jag har haft jacka på mig för första gången på månader. Men det är väl som man säger, sommaren är kort men underbar.

I morgon börja dagis och frita, dags att ta tag i vardagen och det riktiga livet, och dess rutiner. Jag hoppas på en nystart, att kanske det ska gå lite åt vårt håll snart, att man ska få lite tillbaka. Jag har allt jag behöver ha, ska bara få pusselbitarna att falla på plats, och allt som gör en ledsen, sårad och besviken får man hitta andra sätt att tackla. Man lär sig vilka som finns vid ens sida och hjälper en när det behövs.
Livet kanske inte alltid blir som man drömmer, och det kan då inte alltid vara en dans på rosor. Men hur det än är så är det man själv som sätter målen och viljan att uppfylla drömmarna.

Det kommer, det kommer, en dag....

Nu låter det som om livet håller på att gå under, men så är det inte, bara lite tungt, lite många motgångar samtidigt...Och ibland så är det bra att bara tänka efter lite. Jag är stark, i bland för stark...

Och alla era fina kommentarer gör mig alltid glad, det värmer att höra fina ord från helt utomstående...Har jag en dålig dag och någon kommenterat, så känns allt genast mycket bättre.


Av vad vi har....

Veckans snabba brudbukett...
Lite maffiga, mustiga färger...

  

Något annorlunda...

Varför inte göra något annorlunda, både i färg och form.


Jag tycker att den är vacker, vackert att det följer blommor ända ned till marken. Vackert att den är tunn och skir. Den är elegant och tuff.

Klockor...

Så mycket ett par  enkla Phalaenopsisklockor gör en helt röd bukett.



Jag gillar det, så enkelt och stilrent. Tycker också om att det är en rund bukett (handbunden) som av mycket murgröna och hjärtan på tråd har formats till en droppe.

Platta....

Platta Persikor från Spanien.... Aldrig sett förut, men så goda...Verkligen ett tips, för ni måste prova!


Jag köpte mina på Hemköp i Söderköping.

Oboj....

Gjorde även de här godingarna på min lediga dag, håller man redan på kan man lika bra göra ett par olika smaker på muffinsarna. För det är ju så gott och så lätt att ta med och bjuda på.

AMERIKANSKA OBOJ OCH MJÖLKCHOKLADS MUFFINS


200g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4-6 msk oboj
100g mjölkchoklad




Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten. Rör sedan ner obojen efter önskad smak.

Hacka chokladen grovt och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Fyll smeten i muffisformar i  en muffinspanna för 12 muffins.  Grädda i 175°C, ca 20-30 min.

Gott, gott, gott...gott!

Vi fixade en liten picknick på gräset hemma, en ricktig Muffinspicknick....




Vliken fest... Lille Herman hade stora problem...vliken ska jag ta, får jag börja nu, får man ta...Hur många får man ta?? 


Tävling...

En liten tävling i sommarvärmen.
Känner att jag måste fira denna speciella dag, och som ett extra plus ligger min Blogg på Bloggs första sida, helt fantastiskt roligt. Vet inte hur eller av vem jag hamnat där, men jag är oerhört tacksam=)

HUMANITY ARMBAND
Tänkte att jag skulle lotta ut detta superfina Humanity armband i orange. Jättefint nu till lite sommarbruna armar. Jag har själv ett och trivs bara så bra i det.

Klart ni vill vara med och ta chansen.
Skriv bara en rar kommentar och ni är med och tävlar.
En extra chans får ni om ni länkar mig till er blogg eller Fb sida
( snälla skriv om ni gjort det=), tittar ju alltid men det gör det lite lättare vi dragnings dagen )


LYCKA TILL
Kram Linda





JAG DRAR EN VINNARE DEN 11 AUGUSTI


Ingen vanlig dag....

Nä i dag är då ingen vanlig dag...För i dag är det vår 10 åriga bröllopsdag. 10 år, vart tar tiden vägen det är inte sant. Man borde väl fira, för är det någon bröllopsdag som ska firas så är det väl de jämna....Men vad gör vi..Jo vi jobbar, som vanligt jobbar vi... Den jobbande familjen!!!
Men har vi klarat 10 så klarar vi väl 20 och får fira dubbelt då =)

Det var en underbar dag 4 Augusti 2001, det är en av de bästa dagarna jag haft, har aldrig känt mig så vacker och lycklig. Underbart väder och en kanonfest, en fest alla fortfarande pratar om. Det var verkligen ett lyckat bröllop...Jag skulle göra vad som helst för att få åter uppleva den dagen!



Det är inte bara våran dag i dag, Min syster och hennes man har 4årig bröllopsdag, min mamma och pappa har
38årig förlovningsdag och lilla pappa har även namnsdag...Verkligen ingen vanlig dag i dag!

Poolhäng...

I dag har jag och killarna haft en heldag i poolen i Karstorp, tillsammans med syster och hennes kids. Mycket ungar, tjut, bråk, skrik, gap...Skratt och skoj!
En helt underbar dag, vill ha fler... nu.. på rad...Men i morgon är det jobb igen!







Vi har en fin familj, alla finns för varandra och bryr sig om alla. I bland glömmer man det. Man måste lära sig att njuta av det man har....Lätt att glömma!!

Härliga hallon...

Klart man ska ha lite till fikat också, när man har en ledig dag....

AMERIKANSKA HALLON OCH VITCHOKLAD MUFFINS



200g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl hallon, färska eller frysta
1/2 dl mjöl
100g vitchoklad


Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.

Blanda hallon med vetemjöl och vänd försiktigt ner dem i smeten och även chokladen.
Fyll smeten i muffisformar i  en muffinspanna för 12 muffins.  Grädda i 175°C, ca 20-30 min.

Sommrigt och underbart gott!

 


Klara till frukost....

Jag har varit ledig i dag i detta underbara väder, och det är klart man ska börja dagen med nybakat bröd. Så jag provade ännu ett nytt bröd recept. Gott, riktigt gott!!

KALLJÄSTA FRUKOSTFRALLOR



12 st

50 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk malda blandade brödkryddor
ca 9 dl vetemjöl

Ev vallmofrön eller andra frön

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och blanda ut den i det kalla vattnet. Tillsätt olja, salt och kryddor. Blanda ner mjölet och arbeta degen smidig.

Dela degen i 12 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten.

Ställ fram bröden i rumstemperatur medans ugnen blir varm. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter i 225 grader.


Havsblå...

En liten mitt i veckan brud.  
En underbart blå brudbukett ut av You and Me hortensia, Delfinium "Blue heaven", Dolmitti vit ros, Alchemilla, Santini och limegrön Nejlika.





Blåare kan det nästan inte bli...

Trädgårdsfint...

Äntligen har vi fått tag på riktiga lerkrukor. Visst det finns lerkrukor att få tag på lite var stanns, men de här är något annat. Handgjorda, frosttåliga och så snygga. Alla skiftar i färg och det bästa av allt, de kommer bara att bli snyggate och snyggare!



Häftig....

Den här tuffingen kom från Holland i går. Kronärtskocka, vi har ju haft dem på snitt flera gånger, men på kruka har vi då aldrig haft. Så häftigt på rätt ställe!





Se så bra...

De är ju så bra, passar till allt....Caesar påsen alltså!!!
Kuddar eller tavlor, badstranden, skötväska, matvaror, tvätt eller resväska...Till allt, bästa väska/påse jag haft. Handla bra hos oss och du får en eller köp en eller varför inte ett par stycken...15 kr styck.



Här har tjejerna från Evaboden fyllt upp var sin!

Halva priset....

Passa på!!

Vi kör halva priset på alla våra underbara "sommarstuge" kuddar. Flera olika modeller och färgtoner.

Passa på, Passa på!!!
 

RSS 2.0