Cheesecakepaj...

Ett lite annorlunda sätt på cheesecake. Inte så söt, så grädden och sylten är som pricken över i´t!

CHEESECAKE MED BLÅBÄR I PAJSKAL


pajskal
3 dl mjöl
1 msk socker
150 g kallt smör
1 ägg

fyllning
200g philadelfiaost
500g kesella
1 1/2 dl socker
3 msk grädde
3 ägg
2 msk mannagryn
2dl blåbär

garnering
florsocker
rostade mandelspån

Börja med pajdegen, lägg alla ingredienser i en matberedare utom äggen och kör till en smulig massa. Blanda sedan i äggen och kör till en smidig deg. Tryck ut i en form och ställ i frysen i ca 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet i nedredelen av ugnen i ca 15 minuter på 225 grader.
Sänk sedan värmen till 175 grader.
Blanda philadelfia, kesella och socker, gärna med elvisp. Blanda i grädden och sedan ett ägg i taget. Blanda i mannagrynen, häll smeten i pajskalet och strö över bären. Grädda i ca 40 minuter eller tills fyllnngen har stelnat.
Pudra med florsocker och garnera med de rostade mandelspånen.

Servera med vispad grädde och blåbärsylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0