Mjölkchokladbrownie cheesecake...

En riktigt hög, fluffig, god och mild cheesecake med en extra smarrig browniesbotten. Himla gott alltså!!!

MJÖLKCHOKLADBROWNIECHEESECAKE




Browniebotten:
115g smör
115g mjölkchoklad
2 1/2 dl socker
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 dl mjöl

1. Sätt ugnen på 180 grader .
2. Smör och mjöla en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
3. Smält smör och  mjölkchoklad i en kastrull. Rör flitigt till smeten är slät.
4. Ta bort kastrullen från plattan och vispa ner sockret.
5. Tillsätt ägg och mjölk och vispa rejält.
6. Rör sist ner mjölet .
7. Häll sedan över smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25min. Sänk sedan ugnen till 160 grader inför nästa gräddning.

Fyllning:

1. Blanda:
500g Philadelphiaost
1 3/4 dl socker
3 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 1/4 naturell yoghurt


2. Häll över blandingem över browniebotten och grädda ytterligare 40-45 minuter tills mitten av kakan stelnat.
3. Ställ den i kylen i minst 4 timmar för att kallna, eventuellt över natten.
3. Innan du serverar den, dekorera den vackert med färska bär tex...


Kommentarer
Postat av: Liselott

Mums! Det ser ju, som vanligt, helt fantastiskt gott ut...

2011-01-03 @ 08:27:15
Postat av: Morfar

Det inte bara ser gott ut,det är fantastiskt gott också. jag garranterar.

2011-01-03 @ 15:45:27
Postat av: Anonym

2011-01-03 @ 15:47:58
Postat av: Liselott

Jag tror dig...har nämligen smakat, mums!

2011-01-03 @ 22:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0