En rosa.....

Ibland måste man göra om favoriter, den här tårtan är så lätt och smiddig. Man gör den dagen innan och har i kylen och bara dekorerar den innan den ska serveras. Fungerar jätte bra som efterätt också.

HALLON PANNAKOTTATÅRTA



Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgeädde

1 dl socker

250g hallon, frysta går super bra.

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa hallonen med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm, och blanda med sockergrädden. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

Dekorera med färskabär och vad som gör den vacker!


Har ni inte provat den så måste ni bara....Lova!


Kommentarer
Postat av: Anonym

fast cornelia gillar vit choklad bäst fortfarande! Ses snart på bus!

2010-09-26 @ 09:32:13
URL: http://thesteinerwife.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0