Hög av choklad...

Bara den är täckt av choklad på utsidan så spelar det ingen roll vad som är innuti.. vitchoklad är ju min favorit, så lite vitchokladmousse kan ju inte bli fel.
En choklad fylld tårta som ändå var fräsch och syrlig i smaken. Den blev fluffig, mjuk och smälte i munnen.Den var väldigt mäktig, så man kan tyvärr bara klara en liten bit...men på så sätt så räcker den till många.
 
HÖG CHOKLAD TÅRTA
 
 
botten:
150g smör
100g mjölkchoklad
4 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver 
2 nypor salt
 
vitchokladmousse
250g vit choklad
4 dl vispgrädde
200g philadelphia ost
 
Chokladkräm
325g mörkchoklad eller ljus om man vill
3/4 dl vispgrädde
100g smör
 
2 dl lemon curd (jag köpte färdig)
 
Smöra och bröda en form men löstagbar kant. Smält smöret och lägg i chokladen, låt smälta. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten. Häll i formen och grädda i nedredelen av ugnen i ca 35 minuter på 175 grader. Låt kakan svalna och ta ut den ur formen och dela i tre lager.
Smält chokladen till moussen. Vispa grädde till en fast konsistens. Rör osten mjuk i en bunke och blanda sedan med chokladen, rör till en slät smet. Blanda ostsmeten med grädden.
Lägg den understa kakdelen på ett fat, bred lemon curd i ett tuntlager och lägg sedan ordentligt med vitchokladmousse över. Lägg på den andra bottendelen och bred lemoncurd och chokladmouse på även den delen. Lägg på den sista delen. Täck med plastfolie och låt stå i kylen ett par timmar. (jag gjorde detta dagen innan kalaset och lät den stå i kylen över natten.
Smält chokladen till chokladkrämen tillsammans med grädde och smör. Blanda ordentligt och låt sedan stå och svalna i rumstemperatur i ca 1-2 timmar. Ställ den ej i kylen då blir den stenhård.
När den är kall breden ut den över hela tårtan med en slickepott. Ställ svalt så det stelnar. Ta sedan fram och dekorera. Jag gjorde nogatlockar som en krans ytterst på tårtan, genom att hyvla rumsvarm dubbelnogat, och sedan la jag färska jordgubbar i mitten. För det är aldrig fel med choklad och färska bär.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofie DJ

Den tårtan ser helt underbar god ut!!! Jätte fint pyntad ^_^!

2013-03-24 @ 21:28:56
URL: http://duvhok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0