Gott och lätt....

Hur lätt var inte det är och hur gott blev det inte... Till vardag eller fest, det kan inte misslyckas. Ni måste bara prova. Jag tror vi ska äta det i dag igen;)
 
SAMBA KYCKLING
 
 
4-5 frysta kycklingfileér
2 1/2 dl cream fraiche
2 dl grädde
1/4 dl soja
1 tsk sambal oelek
 
Lägg de frysta fileerna i en form, så de får plats ordentligt. Rör i hop alla ingredienser till såsen. häll det över fileerna och ställ in i ugnen. Grädda i ca 1.5 timme på 175 grader. Ös filerna ca 3-4 gånger under gräddningen med såsen.
Om det är mycket vatten i fileerna kan det se ut som såsen skurit sig, men när den är klar kan man då bara lyfta ur fileerna och vispa upp såsen lite och sedan lägga tillbaka dem. Det brukar hjälpa. Strö lite persilja över och varför inte dekorera med lite smörstekt sparris, servera med ris.
 
Det är verkligen, verkligen gott och lättare än lättast. Visst det tar lite tid men det sköter sig ju självt...Så man kan ju alltid passa på  att städa under tiden;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0