Fryst...

Så smidigt när man kan göra klart kakan/tårtan flera dagar innan, den finns bara färdig i frysen att ta fram och dekorera..Dessutom god som bara attan. Syrlig och fruktig, riktigt fräsch i smaken, extra gott med den lite kladdiga och sega choladbotten. Ja den här gick hem hos alla av kalasets gäster.
 
PASSIONS OCH JORDGUBBS CHEESECAKE
 
botten:
100g smör
3 dl socker
1 1/2 dl mjöl
4 msk kakao
1 1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
 
fyllning:
5 passionsfrukter
200g philadelfiaost
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 ägggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
 
Smör och bröda en form med löstagbar kant ca 24-28 cm i diameter. 
Smält smör och blanda alla torra ingredienser i en bunke, rör ner det smälta smöret och ett ägg i taget. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 12minuter i 175 grader. Kakan stelnar yttligare när den kallnar. Låt botten kallna helt men ta den ej ur formen.
Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
Vispa ost, vaniljsocker och socker till en slät smet, rör ner äggulorna en i taget.
Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaften och jordgubbsmoset i ostsmeten. Blanda ordentligt men försiktigt.
Häll smeten över botten. Täck över formen och frys tårtan i minst 4 timmar. Ta fram tårtan max 20 minuter innan servering. Dekorera med färska bär.
 
Olle har alltid egna önskemål till sitt kalas. Det ska alltid vara en chokladtårta och en jordgubbstårta. Sen kan jag ju oftat övertala honom till att inte ha samma. Den är tyckte han lät spännande att den var som glass. Och okej han kunde ta den fast då var det tvunget att vara lite kycklingar och kaniner på..Klart man får det om man har kalas=)

Kommentarer
Postat av: Mormor

Olle, mormors lilla Olle. Vilken underbar liten kille, och vilka härliga tårtor!

2013-03-24 @ 20:56:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0