Syndigt god....

Prov bakade lite till min syster i går, hon ska stå för tårtorna till en kompis student. Och gör hon den här kan jag lova att hon blir uppskattad, för gud så god den var....kladdig men god!

MJÖLKCHOKLADKAKA MED NOGAT OCH CASHEWNÖTTER



200g smör
250g finhackad mjölkchoklad
1 dl strösocker
1 1/2 dl råsocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
100-200g nogat (beror på hur tjockt täcke man vill ha uppe på)
Hackade cashewnötter

Smält smöret i en kastrull på låg värme, när det smält lägg i chokladen och rör tills allt smält. Ställ för att svalna. Rör i socker och rå socker och äggen under omrörning. Sikta i vaniljsocker och mjöl.
Lägg ett bakplåtspapper över en springformsbotten och fäst ringen över. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Ta ut kakan och låt svalna lite, men bara lite. Ta inte bort ringen utan låt den sitta och hyvla över nogat och låt ligga tills de smält av kakans värme. Bred ut till ett jämnt täcke över kakan och strö över de hackade nötterna.

GÖR DEN DAGEN INNAN, OCH HA DEN KALLT ÖVER NATTEN!!!!!
Blir rätt kladdig, men får den stå i kyl över natten "stabbar" den till sig och blir perfect.

Så god man inte kan sluta äta!!!!

Kommentarer
Postat av: emilia

åå vilket fantastiskt ögongodis måste prova... tack för din blogg

2010-05-29 @ 00:15:09
Postat av: Fridas kök

Hjälp, vilken god kaka! Måste testas... :-)

2010-06-01 @ 10:07:56
URL: http://fridaskok.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0