Kalastime...

Här har det varit kalas....Och det är klart vi har tårtor då. Den här har jag gjort förut, riktigt god. För att vara en kladdkaka är den syrlig och fräsch. En riktig sommar höjdare...och lätt så klart!!

HALLONCHEESEKLADDKAKA



Kladdkakesmet:
150 g mörk choklad
100 g smör
1 dl socker
2 ägg
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Ev. 1 - 3 tsk kakao

Hallon Cream Cheese-glasyr:
100 g cream cheese
2 msk socker
½ ägg
1 tsk vetemjöl
1 - 1,5 dl hallon, färska eller frusna

Kakao till formen


Smält choklad & smör i en skål över ett vattenbad.
Vispa socker och ägg luftigt, rör i den smälta chokladen & smöret.
Tillsätt mjöl & vaniljsocker, blanda till en jämn smet.
Smörj en form och ha kakao i stället för bröd eller mjöl, och häll i chokladsmeten i formen.

Glasyren:
Blanda allt i en matberedanre eller med en handmixer.
Häll över hallon-glasyren över kaka. Dra några drag med en kniv i smeten så att den blandas lätt.

Grädda i nedredelen av ugnen ca 15-20 min, 175 grader.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0