En rosa seg dröm.....
Gud vi hade 4 tårtor i dag på kalaset, och självklart måste man ju smaka alla....
VITKLADDKAKA

2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
3 msk mjölk
100g smält choklad
100g smält smör
75g smält mjölkchoklad
50-100g marshmallows ( jag hade rosa och vita, där av färgen)
50 g smält mörk choklad
Rör försiktigt i hop ägg och socker, sika i vaniljsocker och mjöl. Tillsätt mjölk, vitchoklad och smör och rör till en jämn och len smet. Häll smeten i en smörad och brödad ( prova med kokos i stället för ströbröd) form med löstagbar kant. Ringla över den smälta chokladen. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.Ta ut kakan och klipp marshmallowsen i mindre bitar över kakan och ställ in den igen och sätt på grilleffekten. Håll koll på kakan och ta ut den när marshmallowswn fått lite färg.
Låt svalna och ringla sedan den mörka chokladen över kakan.
Låt kakan stå i kyl över natten.
Kakan blir rätt seg av marshmallowsen, vill man kan man skippa den(men det ser ju rätt coolt ut) Kakan är väldigt god både med och utan och med lite vaniljglass blir den himmelsk!!


Jag gjorde lite rosachokladfrosting och spritsa runt hela kakan, bara som en extra rosa effekt. Det är vitchokladfrosting med lite röd kramellfärg.
VITKLADDKAKA

2 ägg
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl mjöl
3 msk mjölk
100g smält choklad
100g smält smör
75g smält mjölkchoklad
50-100g marshmallows ( jag hade rosa och vita, där av färgen)
50 g smält mörk choklad
Rör försiktigt i hop ägg och socker, sika i vaniljsocker och mjöl. Tillsätt mjölk, vitchoklad och smör och rör till en jämn och len smet. Häll smeten i en smörad och brödad ( prova med kokos i stället för ströbröd) form med löstagbar kant. Ringla över den smälta chokladen. Grädda i mitten av ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.Ta ut kakan och klipp marshmallowsen i mindre bitar över kakan och ställ in den igen och sätt på grilleffekten. Håll koll på kakan och ta ut den när marshmallowswn fått lite färg.
Låt svalna och ringla sedan den mörka chokladen över kakan.
Låt kakan stå i kyl över natten.
Kakan blir rätt seg av marshmallowsen, vill man kan man skippa den(men det ser ju rätt coolt ut) Kakan är väldigt god både med och utan och med lite vaniljglass blir den himmelsk!!


Jag gjorde lite rosachokladfrosting och spritsa runt hela kakan, bara som en extra rosa effekt. Det är vitchokladfrosting med lite röd kramellfärg.
Kommentarer
Postat av: Kari
Ikke bare lager du de vakreste buketter. Kakene dine er jo like vakre. Takk for all inspirasjon!
Kari :-)
Postat av: linda Liljeblad
Du är helt otrolig! Vilka underbara tårtor. Kram från en kompis till Tessan!
Postat av: Sandra
Det där lät verkligen galet gott! :D
Trackback