Kolasnittar...

Här kommer en till av de kakor som jag bakade till Formex. Det är egentligen helt vanliga gamla hederliga kollasnittar, men med lite ringlad choklad på blir det helt plötsligt mycket flottare.
Kan aldrig gå fel med kolasnittar, det är ju alltid så fruktansvärt gott...
 
 KOLASNITTAR
 
 
200 g smör
2 1/4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
2 msk mörk sirap
2 tsk bikarbonat


Blanda samtliga ingredienser till en smidig  deg. Sätt ugnen på 190 grader. Dela degen i 2 bitar. Rulla ut degbitarna  till längder. Lägg längderna på var sin plåt med bakpapper och platta till  dem lite, de ska vara från kant till kant. Vill man ha fler kakor på samma degsatts delar man degen i 4 bitar och gör två längder på samma plåt. Baka längderna i ca 15 minuter. Flytta över papper och längderna  till en skärbräda. Dela längderna till kakor med en kniv på en gång.  Kakorna ska vara ca 2 cm breda.

De färdiga kakorna ska förvaras i en burk med lock. Annars försvinner  segheten och då försvinner också hela idén med kolasnittar.
 
Glöm inte att piffa till dem lite med choklad=)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0