Vit kladdtårta...

Jag kan ju aldrig bara göra en tårta, för tänk om det kommer fler än man tror eller tänk om en av dem är äcklig (det har ju ännu inte hänt, men man vet ju aldrig). Adam hade ju sin önske tårta så den blev det och så blev det denna sommardröm också. En lite söt sommardröm men mycket god, den gick hem hos alla...Till och med de som skulle vara nyttiga och då inte skulle ha tårta;)
 
VIT KLADDTÅRTA MED HALLONMOUSSE
 
250g vitchoklad
200g smör
3 ägg
2 1/2 dl socker
rivet skal av en citron
2 dl mjöl
1dl frysta hallon
 
kokos
 
mousse
100g hallon
1/2 dl gelesocker multi
ca 40g philadelphia
1 dl grädde
 
hallon
 
 
Smält smöret i en kastrull, blanda ner den brytna chokladen och rör tills det smält. Vispa ägg och socker poröst. Rör i chokladsmöret och citronskalet tillsammans med mjölet. Rör till sist i de frysta hallon och blanda försiktigt. Smöra en form med avtagbar botten och bröda med kokos. Häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter. Låt kakan svaln och ställ i kylen.
 
Gör sedan moussen. Koka upp hallonen och mossa dem när de är varma, du kan köra med en mixer. Rör i gelesockret och rör tills det smällt ca 30sek till 1 minut. Låt svalna helt. Vispa grädden. Rör i Philadelphian i hallonen och blanda sedan ner grädden. Bred mossen på den avsvalnade kakan, låt formen vara kvar. Låt stå svalt ett tag. Garnera med färka Hallon och lite annat fint=)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0