Ljuvlig kokos...

Kokosbotten:
50g rumstempererat smör
2 ägg
1,5 dl socker
200g kokos
1 tsk vaniljsocker
Kladdkaka:
100g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Dekorering:
50g vitchoklad
50g mjölkchoklad
1 msk olja
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröda en rund form med avtagbar kant., gärna med kokos.
Rör ihop alla ingredienser till kokosbottnen. Tryck sedan ut smeten i den runda formen, se till att den ligger jämt över hela bottnen.
Börja med smeten till kladdkakan. Smält smöret och ställ det sedan att svalna av medan du vispar ägg och socker pösigt. Rör ner det smälta smöret i ägg- och sockerröran. Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner dem i smeten. Häll smeten för kladdkakedelen på kokosbottnen, sprid ut den med en slickepott om det behövs, så att den täcker hela bottnen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35 minuter. Kakan ska inte vara helt fast/färdiggräddad. Låt svalna.
Smält vardera choklad i varsin kastrull och blanda i 1/2 msk matolja i varje choklad. Ringla över kakan i valfritt mönster, låt stela och dekorera med bär.
Mycket god!
