Adams kalastårta...

Mina killar har alltid önskemål om vad det ska vara för tårta på deras kalas. De gillar igentligen inte tårta så mycket, men det är extremt viktigt att det ändå är exakt den tårtan de önskat som serveras.
Adam han vill ha typ en vanlig sockerkaka med massor av choklad runt om, Så sagt och gjort.
 
Min syster som kommit hem från Australien =) , hade gjort jättefina småflaggor med Adams favorit lag på, gissa om tårtan blev över förväntan, Han var mycket nöjd!
 
Adams chokladkalas tårta
 
2 ägg
3 dl socker
100g smör
1/2 dl mjölk
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 mjöl om du vill ha en ljus botten, kakao om du vill ha en mörk
1 msk vaniljsocker
 
2 dl grädde
6 tsk kakao
100g smör
4 msk socker
 
Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda med mjölken, låt koka upp. Blanda de övriga torra ingredienserna i en bunke. Rör sedan samman allt i äggsmeten, häll växelvis i smörmjölken och mjölblandningen. Smöra och mjöla en form med avtagbara kanter. Häll i smeten och grädda i 175g i ca 30 minuter. Låt sedan svalna. När kakan är kall dela den du i två lager.
 
Gör undertiden glasyren. Smält smöret och blanda sedan i övriga ingredienser och rör till en jämn slät kräm. Ställ att svalna, kan gärna stå någon/några timmar, för att tjocka till sig. Och bred den  ej på kakan för en kakan  är helt kall.Lägg ett lager med choklad i mitten av kakan och ta sedan resten uppe på och runt om. ( jag gjorde en extra sats med chokladkräm, det gör man som man vill, men Adam vill ju ha mycket choklad) Ställ sedan hela kakan svalt, går utmärkt att göra dagen innan då den bara gottar till sig över natten.
 
Dekorera på valfritt sätt, gärna med färska bär och det är inte fel med lättvispad grädde till.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0