Tryffeltoppad kladdkaka...

Farligt god och går hem hos alla (om man gillar choklad) det kan jag lova. Jag valde att dekorera med bara massa choklad i olika former och färger, men den är supergod att dekorera med jordgubbar också.
 
TRYFFELTOPPAD KLADDKAKA 
 
150 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 ¾ dl vetemjöl
4-5 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
150 g vit choklad
150 g mjölkchoklad

Ugn: 175°

Smöra en rund form med löstagbar kant.
Smält smöret.
Rör ihop det med alla andra ingredienser.
Grädda kakan i 15-20 min.

Kolla med en sticka (tandpetare/potatissticka) så att den är kladdig.
Låt kakan vara kvar i formen och låt den svalna.

Tryffel:
Smält hälften av smöret och tillsätt hälften av grädden.
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad vit choklad
Bred ut den vita chokladen på kakan och låt svalna i kylen.

Smält resten av smöret och tillsätt resten av grädden
Låt koka upp och tag av från värmen.
Blanda i hackad mörk choklad.
Bred ut den mörka chokladen över den vita på kakan.
Låt stelna i kylen.

När tryffeln stelnat och kakan ska serveras så lossa den från formen.

Dekorera efter smak=)
(Kakan blir nästan godare dagen efter.)
 Det här blev visst inte det bästa och finaste korten, hade lite ont om tid...Det var ju typ kö till att få börja ta fika=)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0