Hallonpannacottatårta....

Hur sommarhärlig ser inte denna ut då. Bara färgen för ju att man blir lycklig. Supersmidig tårta att göra och den kan varieras i oendlighet... Bara att ta vilka bär du känner för. Detta är ju faktiskt samma som den jag även gjorde med blåbär. Häftigt att göra massa till ett kalas i olika färger och då självklart olika smaker

HALLONPANNACOTTATÅRTA

 

Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgeädde

1 dl socker

250g hallon, frysta går super bra.

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa hallonen med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm, och blanda med sockergrädden. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

Dekorera med färskabär och vad som gör den vacker!


Enkel och god!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0