Blåbärspannacotta tårta

Botten:
12 st digestivekex
75g smält smör
Fyllning:
3 tsk gelantinpulver
3 dl vispgrädde
1 dl socker
250g blåbär( jag tog frysta)
200g philadelphiaost
Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.
Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.
Mixa blåbären med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm, blanda med gräddsmeten och rör så det inte finns några klumpar, len och slät ska den vara. Häll i krämen i formen.
Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.
Dekorera med färskabär och kanske lite blommor. Jag gjorde även lite vitchokladfrosting som ett litet pärlband runt om.

Gör den, gör den, gör den, gör den!