Lingonkakor...
Lingonsylt är godare än vad man tror, det blir jättegott att baka med. Kända att det var lite kul att använda lingonsylt till syltkakor...Och gott blev det=)
Enormt lättbakade och extremt lättätna, ingen ide att änns lägga dem i burk..Slut på ett naffs!!
LINGONKAKOR
l

ca 25-30 st
200g smör rumsvarmt
1 dl florsocker
1 dl potatismjöl
4 dl vetemjöl
lingonsylt...eller vilken annan sylt man föredrar
Rör i hop smör, potatismjöl, florsocker och mjöl till en smidig deg. Rulla degen till valnötsstora bollar och lägg på ett bakplåtspapper. Gör en fördjupning i varje boll och klicka i sylt. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-15 minuter i 175 grader. Kakorna ska inte direkt ha någon färg, så ha dem inte inne förlänge.

Kommentarer
Trackback