Riktig Kladdkaka...
Vill ni göra något sött och kladdigt till helgen...så har ni svaret här=)
Ca 12 bitar
Kakbotten:
150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
Glasyr:
2 dl grädde
1 msk honung
1 1/2 msk strösocker
100-150 g choklad, (jag tog 100 ljus och 50 mörk)
2 tsk smör
2 dubbelnogat
Ohoj chokladsås
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret. Blanda ägg och socker i en bunke. Häll ned det smälta smöret i blandningen.
Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker i en annan bunke.
Häll ned de torra ingredienserna i äggsmeten och blanda noga. Häll smeten i en smord och brödad form med löstagbara kanter, ca 22 cm i diameter. Grädda i 30 minuter i mitten av ugnen. Tryck ner kanterna när kakan är klar så att den blir jämntjock.
Blanda grädde, honung och socker i en kastrull. Låt det koka upp. Bryt chokladen i en bunke och klicka i smöret.
Häll den varma blandningen över och mixa slät med stavmixer. Inga smörklumpar får finnas kvar.
Låt svalna. Ställ in i kylskåp för att stelna. Bre den över kakan när den kallnat.
Hyvla nogaten och forna till lockar. Häll chokladsås runt om kakan och låt det rinna ner över kanterna.
Det där ser inte helt fel ut!