Cheesecake med rödabär...
Kalas dags hemma hos oss.. Lill Olle fyller fem i veckan, och det är klart han får önska tårtor..En med jordgubbar och en med massa choklad, blev önskningarna=)

CHEESECAKE MED RÖDABÄR OCH VITCHOKLAD
Botten:
250 g digestivekex
125 g smör
Fyllning 1:
400 g philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
2 dl hallon eller jordgubbar, eller blanda det gjorde jag
0,5-1 dl sylt..jordgubb eller hallon
Fyllning 2:
100 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
Garnering:
2 dl hallon (eller jordgubbar)
Sätt ugnen på 175°C.
Mixa kexen till botten i en matberedare.
Smält smöret och blanda ihop kex och smör.
Smörj en form med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter) och tryck ut kexmassan i den, i botten och en liten bit upp på kanten.
Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
Vispa ihop philadelphiaost, socker, vaniljsocker, ägg och rivet citronskal med elvisp så det blir slätt. Vänd ner de röda bären.
Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, ca 30 min.
Smält den vita chokladen i vattenbad under tiden. Vispa ihop den med creme fraiche och socker. Detta blir fyllning nr 2. Bred ut den överst på kakan, försiktigt.

In i ugnen igen ca 5-6 minuter.
Låt kakan svalna och ställ den sen i kylen flera timmar eller över natten.
Garnera med röda bär...

Sötaste Olle...

CHEESECAKE MED RÖDABÄR OCH VITCHOKLAD
Botten:
250 g digestivekex
125 g smör
Fyllning 1:
400 g philadelphiaost
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 citron, rivet skal
2 dl hallon eller jordgubbar, eller blanda det gjorde jag
0,5-1 dl sylt..jordgubb eller hallon
Fyllning 2:
100 g vit choklad
3 dl creme fraiche
3 msk strösocker
Garnering:
2 dl hallon (eller jordgubbar)
Sätt ugnen på 175°C.
Mixa kexen till botten i en matberedare.
Smält smöret och blanda ihop kex och smör.
Smörj en form med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter) och tryck ut kexmassan i den, i botten och en liten bit upp på kanten.
Grädda i mitten av ugnen i 5-7 minuter.
Vispa ihop philadelphiaost, socker, vaniljsocker, ägg och rivet citronskal med elvisp så det blir slätt. Vänd ner de röda bären.
Häll smeten i formen, grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, ca 30 min.
Smält den vita chokladen i vattenbad under tiden. Vispa ihop den med creme fraiche och socker. Detta blir fyllning nr 2. Bred ut den överst på kakan, försiktigt.

In i ugnen igen ca 5-6 minuter.
Låt kakan svalna och ställ den sen i kylen flera timmar eller över natten.
Garnera med röda bär...

Sötaste Olle...
Kommentarer
Trackback