Valnöt...
SEGA VALNÖTSKAKOR MED MJÖLKCHOKLAD

2 dl socker
200 g rumsvarmt smör
2 msk sirap
3 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1- 1 1/2 dl valnötter
50-70 g mjölkchokladchoklad
mörkchoklad
sockerpärlor
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop socker, smör, kakao och sirap poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner det i sockerblandningen.
Hacka nötterna och den vita chokladen grovt för hand. Rör ner bitarna i smeten.
Rulla ca 24 lika stora bollar, lägg kakor på en plåt med bakplåtsbapper, plata till dem lite. Lämna lite utrymme mellan varje kaka eftersom de flyter ut lite grann.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5-10 minuter. Kakorna ska få en väldigt svag brun färg i kanterna, då är de klara.
Flytta över kakorna till ett galler direkt när de är klara. Då blir de sega och frasiga. Var försiktig för de är väldigt mjuka när de kommit ut från ugnen. Ringla lite mörkchoklad över och och dekorera med en pärla medans de är varma. Låt svalna.