Chokladkolatäcke...
En riktig chokladbomb. Sött och mastigt, men oj så gott. Kola täcket gör kakan så där härligt seg och kladdig. En kaka som går hem hos alla...stora som små=)
KLADDKAKA MED CHOKLADKOLATÄCKE

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör
Kola/choklad täcket:
75 g smält smör
½ dl socker
½ dl sirap
1 msk kakao
1 ½ dl grädde
200 g mjölkchoklad
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter
Kola/choklad täcket:
Smält smöret och i med sockret, sirapen och övriga ingredienser.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och lägg i pannan.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar.
Jag dekorerade den med tomteskumfluff, inte ett måste. Jag gjorde det mest för färgens skull=)
1 1/2 dl grädde
30g skumtomtar
Värm grädden med tomtarna i, rör tills de smällt (får inte koka). Ställ i kylen tills det är helt kallt , minst ett par timmar. Vispa sedan upp till ett fluff. Fint att dekorera kakor, muffins mm med=)
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass...Och färska bär så klart.
Eller precis som den är kladdig och seg=)

KLADDKAKA MED CHOKLADKOLATÄCKE

4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
2 msk vaniljsocker
2 krm salt
200 g smält smör
Kola/choklad täcket:
75 g smält smör
½ dl socker
½ dl sirap
1 msk kakao
1 ½ dl grädde
200 g mjölkchoklad
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna
Smält smöret.
Blanda alla ingredienser och häll över i en smord och bröad form.Gärna med avtagbar kant.
Ställ in i ugnen på 175 grader i 30-35 minuter
Kola/choklad täcket:
Smält smöret och i med sockret, sirapen och övriga ingredienser.
Låt puttra nån minut.
Bryt chokladen i bitar och lägg i pannan.
Rör till en tjock smet.
Häll sen smeten över den något avsvalnade kakan.
Låt kakan stå svalt i några timmar.
Jag dekorerade den med tomteskumfluff, inte ett måste. Jag gjorde det mest för färgens skull=)
1 1/2 dl grädde
30g skumtomtar
Värm grädden med tomtarna i, rör tills de smällt (får inte koka). Ställ i kylen tills det är helt kallt , minst ett par timmar. Vispa sedan upp till ett fluff. Fint att dekorera kakor, muffins mm med=)
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass...Och färska bär så klart.
Eller precis som den är kladdig och seg=)

Kommentarer
Postat av: mamma
Så´n en underbar bild, och vet ni den smakade lika bra också.
Postat av: Liselott
Mkt fina och säkert goda tårtor. Du vet att vi snart ska ha dop va??? :)
Postat av: Anna
Mycket uppskattad, mäktig men härligt god med bär och glass till. Tacksam för alla goda recept du lägger ut på bloggen, det har hjälpt mig många gånger.
Trackback