Vi bjöd på Biscotti...
Vi bjöd på fyra olika Biskotti på mässan. Jag gillar verkligen Biscotti, de ger en mer smak och det är så svårt att sluta när man väl börjat...farligt, farligt. Kan vara att de känns ju rätt nyttiga, inte söta på något sätt...Men skenet kan bedra=)

GRUDRECEPT
150g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
ca 6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
CHOKLADBISCOTTI
1-1 1/2dl kakao
150g mandel grovt hackad
SAFFRANSBISCOTTI
2 påsar saffran
150g mandel grovt hackad
JORDNÖTSBISKOTTI
150g jordnötter grovt hackad
100g mjölkchoklad grovt hackad
KANELBISCOTTI
1.5 msk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
150g mandel grovt hackad
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker mjukt, blanda i äggen och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Sist blandar du i den valda smakens ingredienser. (ska du göra saffransbiscottis , så mortlar du saffranen med lite av sockret för att få fram smaken)
Dela degen i fyra lika bitar, rulla dem till längder så de får plats på en plåt två och två. Plata till dem med handflatan något. Grädda dem mitt i ugnen i 15 minuter, ta ut och låt svalna ca 15 minuter innan du skär dem i sneda längder. Vänd dem, och lägg ena snittytan uppåt och ställ in dem i ugnen i ytterligare 8 minuter. Låt kallna på ett galler.

GRUDRECEPT
150g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
ca 6 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
CHOKLADBISCOTTI
1-1 1/2dl kakao
150g mandel grovt hackad
SAFFRANSBISCOTTI
2 påsar saffran
150g mandel grovt hackad
JORDNÖTSBISKOTTI
150g jordnötter grovt hackad
100g mjölkchoklad grovt hackad
KANELBISCOTTI
1.5 msk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1 tsk malen ingefära
150g mandel grovt hackad
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker mjukt, blanda i äggen och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Sist blandar du i den valda smakens ingredienser. (ska du göra saffransbiscottis , så mortlar du saffranen med lite av sockret för att få fram smaken)
Dela degen i fyra lika bitar, rulla dem till längder så de får plats på en plåt två och två. Plata till dem med handflatan något. Grädda dem mitt i ugnen i 15 minuter, ta ut och låt svalna ca 15 minuter innan du skär dem i sneda längder. Vänd dem, och lägg ena snittytan uppåt och ställ in dem i ugnen i ytterligare 8 minuter. Låt kallna på ett galler.
Kommentarer
Postat av: Ulle
Linda, du är fantastisk! Hörde av marko att du bakat... Du är galen fast på ett väldigt bra sätt ;-) love y
Postat av: jenny söderberg
dom var jättegoda!! men jag han inte smaka alla sorterna ;)
Trackback