Lyxiga muffins...
LYXIGA ÄPPELMUFFINS MED VITCHOKLADTRYFFEL OCH CRUMBLETOPPING

grundsmet
200g mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
fyllning
2 syrliga äpplen
2 tsk kanel
vitchokladtryffelsmet
100g vitchoklad
1 dl matyoghurt
crumblesmet
75g smör
2 dl havregryn
1 dl mjöl
1 dl socker
Börja med att smältachokladen, när den är len och slät blanda den då snabbt med yoghurten och häll i en skål och ställ i frysen.
Rör matfett och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten.
Gör sedan crumblesmeten, myp i hop alla ingredienser till en smulig massa(typ som till smulpaj).
Skala äpplena och skär dem i små bitar. Blanda äppelbitarna med kanelen och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Fyll en muffinsplåt med formar, fyll formarna till hälften med äppelsmet, ta sedan skålen med chokladtryffel ur frysen och lägg en klick i varje form, fyll seda på med resten av äppelsmeten. Toppa tillslut med crumbelsmeten. De ska vara riktigt fulla, nästan överfulla! Grädda i 175°C, ca 20-30 min.
Kan ätas som de är, men lite vaniljsås är aldrig fel=)
Åh, vad sugen jag blev nu! Vill ha!!
De var väldigt goda...Högt betyg blev det på dem.