Skörde dax...
Nu börjar mina äpplen bli klara, inte alls lika många som förra året, men de som är, är då i farje fall lika goda....
KRYDDSTARK ÄPPELLKAKA

3 ägg
2,5 dl socker
75g smör
4,5 dl mjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk mald kardemumma
1,5 dl mjölk
3 äpplen
2 msk kanel
3 msk socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröda en springform.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pössigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Blanda ner i smeten till sammansmed det smälta smöret och mjölken.
Skiva äpplena och blanda med kanelen och sockret.
Häll smeten i formen och lägg äpplklyftorna upp på i ett fint mönster.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
Medans kakan är varm, kan man hyvla vit choklad över den.
Servera med massor av vaniljsås!

KRYDDSTARK ÄPPELLKAKA

3 ägg
2,5 dl socker
75g smör
4,5 dl mjöl
1,5 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 msk mald kardemumma
1,5 dl mjölk
3 äpplen
2 msk kanel
3 msk socker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröda en springform.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker vitt och pössigt. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma. Blanda ner i smeten till sammansmed det smälta smöret och mjölken.
Skiva äpplena och blanda med kanelen och sockret.
Häll smeten i formen och lägg äpplklyftorna upp på i ett fint mönster.
Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
Medans kakan är varm, kan man hyvla vit choklad över den.
Servera med massor av vaniljsås!

Kommentarer
Postat av: Liselott
åh, vad sugen jag blir...
Trackback