Chokladbomb med glasyr..
Klart det måste bakas något när man är ledig...
CHOKLADBOMB MED GLASYR
Smet 1
75g smör
100g vitchoklad
1ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Smet 2
75g smör
100g mjölkchoklad
1 ägg
1 1/2 dl socker
2 msk kakao
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
3/4 dl mjölk
Glasyr
200g vitchoklad
200g philadelfiaost
Garnering
kokosflingor
bär
Smet 1
Hacka och blanda chokladen med smöret och låt det smälta i en kastrull, rör till en jämn smet. Blanda samman ägg och socker i en bunke och rör seda i de övriga torra ingredienserna och sedan mjölken och sist chokladsmeten. Och rör till en len smet.
Smet 2
Hacka och blanda chokladen med smöret och låt det smälta i en kastrull, rör till en jämn smet. Blanda samman ägg och socker i en bunke och rör sedan i mjöl blandat med bakpulver och kakao och sedan mjölken och sist chokladsmeten. Och rör till en len smet.
Varva de båda smetarna i en smord och brödad form, rör till sist runt lite med en gaffel så det bildas ett mönster. Grädda kakan i nedredelen av ugnen i ca 20 minuter i 180 grader. Kakan ska vara lite kladdig i mitten, men inte utåt kanterna. Känns den för lös ha den inne ett tag till bara den inte bräns uppe på.
Glasyr
Smält chokladen och låt svalna, och blanda då med osten och rör tillen jämn len kräm. Bred på den kallnade kakan och dekorera med kokosflingor och blåbär eller andra färska bär.
En liten somm gillar allt som är sött...
Riktigt god, och efter en natt i kylskåpet, ännu godare. Tack så himla mycket för den, - du vet att jag bantar. Tjockisen
Det ser supergod ut...men det är ju du som har gjort den, så kan den va annat än god? Nej! :)