Kladdkaka med jordnötsfrosting..

Sött, sött, sött och kladdigt, kladdigt, kladdigt....och så onyttigt men så gott!

KLADDKAKA MED JORDNÖTSFROSTING



Kaka:
150 g smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl mjöl
Ströbröd

frosting :
2 dl jordnötssmör (gärna crunchy)
2 dl florsocker
1 dl hackade salta jordnötter
Ev. några matskedar vatten
Ev. riven mörk choklad till garnering
Sätt ugnen på 175º.

Smält smöret och låt det svalna av. Blanda i resten av ingredienserna. Ta ett ägg i taget. Avsluta med mjölet.

Smöra och bröa en form, gärna med löstagbar kant och häll i smeten.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 8-15 minuter (beroende på hur kladdig man vill ha den).

Blanda florsocker, jordnötssmör, hackade jordnötter och ev. vatten om smeten är för tjock.
Låt kakan svalna och bre på glasyren.

Riv gärna lite mörk choklad över innan servering.

Den blir väldigt söt så lite vaniljglass till sitter inte fel...




Kommentarer
Postat av: Liselott

Mums!

2011-01-16 @ 18:15:14
Postat av: Anonym

JA det var det! Tack! Cesar people i morgon kommer ni vara ett gäng lyckliga arbetare!

2011-01-16 @ 21:26:34
URL: http://blogg.mama.nu/steinerwife/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0