Chokladfudgetårta...
Alltså....helt sagoligt god....Ni bara måste prova!!!
CHOKLADFUDGETÅRTA


150 gr smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Sikta i mjöl, salt, kakao och bakpulver.
Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gr choklad (jag tog Marabous vanliga ljusa)
75 gr rumstempererat smör
Gör fudgen på följande sätt:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning ca7-10 minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Jag dekorerade med en vit ros, guldblad, guld och pärlemoströssel och egenhändigt gjorda chokladnät. Vill man ha den som efterätt så är nog vaniljglass väldigt gott till.

CHOKLADFUDGETÅRTA


150 gr smör
2 st ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker.
Sikta i mjöl, salt, kakao och bakpulver.
Rör i det smälta smöret.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
Låt kakan svalna i formen.
Fudge:
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gr choklad (jag tog Marabous vanliga ljusa)
75 gr rumstempererat smör
Gör fudgen på följande sätt:
Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull.
Låt koka under omrörning ca7-10 minuter till en tjock och blank smet.
Ta kastrullen från plattan och rör i smöret.
Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Jag dekorerade med en vit ros, guldblad, guld och pärlemoströssel och egenhändigt gjorda chokladnät. Vill man ha den som efterätt så är nog vaniljglass väldigt gott till.

Kommentarer
Postat av: Lena Clevardal
Tack för att vi fick smaka och se alla goda tårtor du bakat.Man kan ju tro att du är konditor.Kram Lena
Postat av: kristina
helt makalöst god
tack för ett fantastiskt recept
Postat av: Cissi
Den var galet god, tur att jag har hälsomånad nu så att jag inte bakar en egen. Jag hade ätit upp hela i så fall =)
Trackback