Vit krämig kladdkaka...

Ja ännu en liten kladdkaka.... helt i min smak!

VIT KRÄMIGKLADDKAKA PÅ DIGESTIVEBOTTEN


100 g smält smör
14-15 krossade digestivkex

Vit kladdkaka:
100 g margarin
200 g vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
Ströbröd till formen
Margarin till formen

Kiwikompott:
6 kiwi
3 msk strösocker

Ställ ugnen på 175 grader.

Smält smöret och rör i hop med de krossade digestivkexen. Bred ut i en smord rund ugnssäker form.
Ställ svalt medan du rör ihop kladdkakan.

Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.
Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Sedan häller du upp smeten över den kylskåpskalla digestivbotten.
Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan kan med fördel göras dagen innan och förvaras i kyl.

Servera med färska bär, riven vitchoklad och vispad grädde.



Min blev väldigt kladdig och krämig i mitten, men när den får stå över natten stelnar den till.


Kommentarer
Postat av: Liselott

Den var mkt god. :)

2011-02-13 @ 14:07:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0