Jättebullar....
Oj oj oj vilka bullar det blev i går. Riktiga kanelbullar och stora så det heter duga.
JÄTTEKANELBULLAR

12st
50 g jäst för söta degar
100g smör
3 dl mjölk
3/4 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 10-11 dl mjöl
fyllning
75g rumstempererat smör
3/4 dl socker
1 msk kanel
1 ägg till pensling
pärlsocker
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, få den fingervarm. Blanda i lite av degvätskan med jästen och rör tills det löst sig, häll sedan i resterande vätska. Blanda i resten av ingredienserna och sist mjölet, arbeta samman till en kladdfri deg. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangulär platta, bred smör på nedre delen och stö på socker och kanel. Vik över den andra deg halvan. Skär platan i 12 remsor. Vrid och forma till stora knutar. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt, 6 på varje. Låt bullarna gäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.



Riktigt stora och goda bullar blir det.
JÄTTEKANELBULLAR

12st
50 g jäst för söta degar
100g smör
3 dl mjölk
3/4 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 10-11 dl mjöl
fyllning
75g rumstempererat smör
3/4 dl socker
1 msk kanel
1 ägg till pensling
pärlsocker
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken, få den fingervarm. Blanda i lite av degvätskan med jästen och rör tills det löst sig, häll sedan i resterande vätska. Blanda i resten av ingredienserna och sist mjölet, arbeta samman till en kladdfri deg. Låt jäsa i 30 minuter. Kavla ut till en rektangulär platta, bred smör på nedre delen och stö på socker och kanel. Vik över den andra deg halvan. Skär platan i 12 remsor. Vrid och forma till stora knutar. Lägg bullarna på bakpappersklädd plåt, 6 på varje. Låt bullarna gäsa i ytterligare 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.



Riktigt stora och goda bullar blir det.
Kommentarer
Postat av: Anonym
Det kallar jag bullar. är även rätt säker på att de är hur goda som helst. Bra jobbat, Olle. :)
Trackback