Nektarinpaj...
Något litet till lördagsefterätt...Snabb och lätt att göra, och riktigt god!
NEKTARIN OCH JORDGUBBSPAJ

3 dl vetemjöl
2 msksocker
1 äggula
125g rumsvarmy smör
Fyllning:
3-5 mogna nektariner eller persikor
ev lite jordgubbar
4 dl lätt crème fraiche
1 dl socker
1 vaniljstång
4 äggulor
NEKTARIN OCH JORDGUBBSPAJ

3 dl vetemjöl
2 msksocker
1 äggula
125g rumsvarmy smör
Fyllning:
3-5 mogna nektariner eller persikor
ev lite jordgubbar
4 dl lätt crème fraiche
1 dl socker
1 vaniljstång
4 äggulor
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform eller i en form med avtagbar kant. Nagga den med en gaffel Ställ den i frysen i ca 20 minuter. Grädda sedan pajskalet i 200g i ca 15 minuter eller tills den fått lite färg.
Blanda crème fraiche, socker och äggulor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och tillsätt i smeten och häll sedan smeten i formen.
Tvätta och skiva nektarinerna och lägg i ett fint mönster, jag hade lite jorddgubbar som jag delade och la i mitten. Grädda pajen mitt i ugnen på 200ºC i 30-40 minuter.
Servera med vaniljglass.
Blanda crème fraiche, socker och äggulor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna och tillsätt i smeten och häll sedan smeten i formen.
Tvätta och skiva nektarinerna och lägg i ett fint mönster, jag hade lite jorddgubbar som jag delade och la i mitten. Grädda pajen mitt i ugnen på 200ºC i 30-40 minuter.
Servera med vaniljglass.

Kommentarer
Postat av: Alexadra
Å så smarrigt det ser ut! Ska provas någon dag, tack för tipset!
kramar
Trackback