Tekakor...
Det här var ju bara så gott och som vanligt så enkelt. Inget kladd, inget bök, inget strul, bara så gott!
SNABBA TEKAKERUTOR

50g jäst
5 dl mjölk
50g smör
1 msk honung
1/2 tsk salt
10 dl mjöl
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret häll i mjölken och få det fingervarmt. Blanda vätskan med jästen och rör tills det löser sig, tillsätt salt och honung. Arbeta ner vetemjölet. Degen ska vara ganska lös och kladdig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna(djupa plåten) och häll i degen, plata ut den med handen och pudra lite mjöl över. Skåra kakan till tolv rutor och låt sedan jäsa under duk medans ugnen blir varm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter i 175 grader.
Gott gott gott....så in i norden gott!

SNABBA TEKAKERUTOR

50g jäst
5 dl mjölk
50g smör
1 msk honung
1/2 tsk salt
10 dl mjöl
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret häll i mjölken och få det fingervarmt. Blanda vätskan med jästen och rör tills det löser sig, tillsätt salt och honung. Arbeta ner vetemjölet. Degen ska vara ganska lös och kladdig. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Lägg bakplåtspapper i en långpanna(djupa plåten) och häll i degen, plata ut den med handen och pudra lite mjöl över. Skåra kakan till tolv rutor och låt sedan jäsa under duk medans ugnen blir varm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter i 175 grader.
Gott gott gott....så in i norden gott!

Kommentarer
Postat av: Liselott
Låter enkelt och bra, måste testas!
Postat av: kristina
toppen
får bli dessa till söndagsfrukosten
snabbt och enkelt verkar det också
Postat av: BlomsterDesign
Dem där måste jag prova, låter super goda.
Trevlig helg!
Kram elli
Postat av: Linda
De tar jag till kvällsmat! Tack!
Postat av: Vanja
Bakade dom. Verkligen jättegoda åt med pepparsalami o brieost. Tack för tipset.
Trackback