Klara till frukost....
Jag har varit ledig i dag i detta underbara väder, och det är klart man ska börja dagen med nybakat bröd. Så jag provade ännu ett nytt bröd recept. Gott, riktigt gott!!
KALLJÄSTA FRUKOSTFRALLOR

12 st
50 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk malda blandade brödkryddor
ca 9 dl vetemjöl
Ev vallmofrön eller andra frön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och blanda ut den i det kalla vattnet. Tillsätt olja, salt och kryddor. Blanda ner mjölet och arbeta degen smidig.
Dela degen i 12 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten.
Ställ fram bröden i rumstemperatur medans ugnen blir varm. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter i 225 grader.
KALLJÄSTA FRUKOSTFRALLOR

12 st
50 g jäst
3 dl kallt vatten
2 msk olja
1 tsk salt
1 tsk malda blandade brödkryddor
ca 9 dl vetemjöl
Ev vallmofrön eller andra frön
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och blanda ut den i det kalla vattnet. Tillsätt olja, salt och kryddor. Blanda ner mjölet och arbeta degen smidig.
Dela degen i 12 bitar och rulla till runda bullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten.
Ställ fram bröden i rumstemperatur medans ugnen blir varm. Grädda frallorna i mitten av ugnen i ca 12 minuter i 225 grader.
Kommentarer
Postat av: Liselott
Gott med nybakat bröd till frukost!
Postat av: jenny söderberg
dessa skall jag förbereda i morgon, så ska vi ha mysfrukost på söndag :) sedan ska vi på 2st kalas så man behöver väl ladda batterierna :)
Trackback