Gi äpple med lite choklad...
Äh bara nyttigheter funkar ju inte, tog lite mer smör och lite choklad!!!
ÄPPELKAKA

Botten
75g smör
2.5 dl siktat dinkelmjöl
0,5 dl rårörsocker
0,5 st vaniljstång
2 ägg
Fyllning
4-5 äpplen
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl haselnötter
0,5 dl cashewnötter
1 dl dl rågflingor
50g smör
1 msk socker
1 msk kanel
olja och sesamfrön till formen
Mörk smält choklad till garnering
Sätt ugnen på 175g, skär äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. smörjformen och bröa med sesamfrön.
Smält smöret och låt svalna, Dela vaniljstången och ta ut fröna. Rör i hop smör, mjöl, socker och vaniljfrön och ta ett ägg i taget. Häll smeten i formen och grädda i nedredelen av ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut kakan och lägg på äpplena. Rör i hop alla nötter, frön och kärnor blandat med smör socker och kanel, häll uppe på äpplena. Grädda kakan i yttligare ca 15 minuter.
Smält chokladen och ringla över kakan.
Känns att det är en nyttig kaka, inte söt men ändå mycket smaker...alla nötter gör helheten.
ÄPPELKAKA

Botten
75g smör
2.5 dl siktat dinkelmjöl
0,5 dl rårörsocker
0,5 st vaniljstång
2 ägg
Fyllning
4-5 äpplen
0,5 dl solrosfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl haselnötter
0,5 dl cashewnötter
1 dl dl rågflingor
50g smör
1 msk socker
1 msk kanel
olja och sesamfrön till formen
Mörk smält choklad till garnering
Sätt ugnen på 175g, skär äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. smörjformen och bröa med sesamfrön.
Smält smöret och låt svalna, Dela vaniljstången och ta ut fröna. Rör i hop smör, mjöl, socker och vaniljfrön och ta ett ägg i taget. Häll smeten i formen och grädda i nedredelen av ugnen i ca 20 minuter.
Ta ut kakan och lägg på äpplena. Rör i hop alla nötter, frön och kärnor blandat med smör socker och kanel, häll uppe på äpplena. Grädda kakan i yttligare ca 15 minuter.
Smält chokladen och ringla över kakan.
Känns att det är en nyttig kaka, inte söt men ändå mycket smaker...alla nötter gör helheten.
Kommentarer
Trackback