En blå.....

Gjorde den här mycket för färgens skull, den är ju helt fantastiskt bordux-lila, nästan lite obeskrivlig. Och så är den ju så himmla god också. Smakar verkligen blåbär utan att vara söt och sliskig. Den gör succe!!!

BLÅBÄRSPANNAKOTTA TÅRTA



Det här är ju samma som hallonpannakotta tårtan bara att jag bytt ut hallon mot blåbär, ni kan säker exprimentera och ta några andra bär...björnbär, vinbär eller jordgubbar.

Botten:

12 st digestivekex

75g smält smör

Fyllning:

3 tsk gelantinpulver

3 dl vispgrädde

1 dl socker

250g blåbär( jag tog frysta)

200g philadelphiaost

Smula kexen fint, smältsmör och blanda ordentligt. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant. Grädda mitt  i ugnen i 180 grader i ca 8-10 minuter, låt svalna.

 

Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjug på svag värme tills sockret har löst sig. Rör i gelantinpulvret och se till att det löser sig( fungerar med 3 gelantinblad också). Låt svala något.

 

Mixa blåbären med en stavmixer till en pure, blanda med philadelphiaosten och vispa till en slät kräm, blanda med gräddsmeten och rör så det inte finns några klumpar, len och slät ska den vara. Häll i krämen i formen.

 

Låt pajen stå i kylen i minst 3 timmar, men du kan gärna göra den dagen innan den ska användas, så vet du att den säkert stelnat.

Dekorera med färskabär och kanske lite blommor.

 

Gör den, gör den, gör den, gör den!!!!




Kommentarer
Postat av: Linda

Allt du bakar ser så fantastiskt gott ut och du dekorerar dina tårtor otroligt vackert!!! Härlig inspiration!



//Linda

2010-09-26 @ 21:55:35
URL: http://gottgrisen.blogspot.com
Postat av: Helene Alberti

Bland det godaste jag har ätit i tårtväg

2010-09-28 @ 06:54:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0