Alltid gott....
Måste ju börja öva på äppelkakor om jag ska stå på torget;)
ÄPPELKAKA

PAJDEG
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 tsk stöt kardemumma
75g rumsvarmt smör
2 dl mjölk, 3 procent
FYLLNING
ca 3 äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Bland mjöl bakpulver och kardemumma, lägg i smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Slå i mjölken och rör i hop till en smet( en lös paj smet).
Smöra och bröda en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, slå i smeten.
Skala och skär äpplena i klyftor, dekorera smeten och strö sedan kanel och socker uppe på.
Grädda ett steg under mitten i ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås.....

Både fin och god..en sådan där kaka som man inte vill sluta äta för den bara är god!!!
ÄPPELKAKA

PAJDEG
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl strösocker
1 tsk stöt kardemumma
75g rumsvarmt smör
2 dl mjölk, 3 procent
FYLLNING
ca 3 äpplen
1 msk socker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Bland mjöl bakpulver och kardemumma, lägg i smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Slå i mjölken och rör i hop till en smet( en lös paj smet).
Smöra och bröda en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter, slå i smeten.
Skala och skär äpplena i klyftor, dekorera smeten och strö sedan kanel och socker uppe på.
Grädda ett steg under mitten i ca 30 minuter.
Servera med vaniljsås.....

Både fin och god..en sådan där kaka som man inte vill sluta äta för den bara är god!!!
Kommentarer
Postat av: Mamma
Vet du, det där är mormors gamla recept precis. Men i den är det ingen kardemumma. Det låter ju gott.
Trackback