Mera äppel...
KNÄCKÄPPELKAKA

Pajdag
1dl havregryn
2dl vetemjöl
125g smält smör
Fyllning
4 äpplen
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100g mandelspån
Gör så här
Sätt ugnen på 200ºC.
Ta fram en kastrull. Smält smöret och blanda ner havregryn, mjöl och socker. Tryck ut degen med en sked i en pajform . Jag gjorde i en ungsform med löstagbar kant, blev vädigt trevligt att servera när man ser kakan. Men man gör som man vill.
Förgrädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt den svalna.
Skala och skär äpplena i klyftor. Fördela dem i pajskalet.
Smält smör i kastrullen och rör sedan ner socker och mjöl.
Vispa ner grädden till en tjock sås och låt den koka upp under omrörning så att det inte fastnar på bottnen.
Låt såsen sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel.
Bred ut såsen över äpplena. Ställ in i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.
Låt svalna 10-30 minuter före servering.
Severa med riktig vaniljglass, farligt gott!!!
vilken fin bild den där sista! JA vi gilla sött, alot! Den var larvigt god. kram