Kola knäckig äppelpaj...
Hitta det här receptet och kände att det blir gott, och vilken tur jag hade för det blev det. En äppelpaj i min smak, mycket pajdeg kolig, knäckig och krispig och äppelsmaken bara fanns där, äppelbitarna liksom bara smälte...Nyttig..nej nej nej men oj oj oj så god.

6 äpplen
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
Har du en stor form, gör 1 1/2 sats med pajdeg. Jag som tex har en Gerberaform, de är så himla stora där går det åt mer deg.


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ihop med alla andra ingredienser förutom äpplena. Dessa skalar du, kärnar ur, skivar och lägger i en smord ugnssäker form. Täck sedan med smeten och baka pajen i ugnen i ca 30 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Enkelt och lätt, klar i ett nafs!!
Du Behöver:Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ihop med alla andra ingredienser förutom äpplena. Dessa skalar du, kärnar ur, skivar och lägger i en smord ugnssäker form. Täck sedan med smeten och baka pajen i ugnen i ca 30 minuter. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Enkelt och lätt, klar i ett nafs!!
6 äpplen
150 gram smör
3 dl havregryn
2 dl socker
½ dl ljus sirap
1 ½ dl vetemjöl
Har du en stor form, gör 1 1/2 sats med pajdeg. Jag som tex har en Gerberaform, de är så himla stora där går det åt mer deg.

Kommentarer
Postat av: Annelie
Tack snälla underbara du för den fantastiska pajen vi fick! Den var supergod!
Postat av: Emma
den se mummsig ut! :)
Trackback