Glassigt...
Här kommer tårta nr. Mycket lätt att göra och går att göra ett par dagar i för väg. Lätt och fräsch i smaken, gillar men apelsin har man det i botten kakan, men man kan låta bli också. Jag hade det i men tyckte nog att apelsinsmaken tog lite för mycket överhand så man inte kännde så mycket choklad smak...och det är ju synd, för choklad är ju underbart!
CHOKLADTÅRTA

Botten:
400g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Rivet skal av en apelsin (om man vill)
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
Smält mörkchoklad
Färska hallon
Varm hallonsås:
Hallon
Saften från apelsin
Florsocker
Riv mandelmassan, rör i ägget och äggvitorna som du vispat lätt, kakao och apelsinskalet.
Smörj en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader, låt kallna.
Vispa grädden, dela chokladen i bitar och smält på låg värme i kastrull. Låt svalna lite och rör försiktigt ned en äggula i taget. Blanda hälften av grädden i chokladsmeten,när du fått en jämn choklad smet vänder ner resten av grädden försiktigt för att behålla luften. Häll smeten över kakan i formen, täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.
Låt tårtan stå framme i ca 30 minuter före servering. Garnera den.
Mixa hallonen och blanda apelsinsaften och florsockert i hallon. Sila såsen för att få bort kärnorna, värm den och servera med kakan.

CHOKLADTÅRTA

Botten:
400g mandelmassa
1 ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Rivet skal av en apelsin (om man vill)
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300g mjölkchoklad
3 äggulor
Garnering:
Smält mörkchoklad
Färska hallon
Varm hallonsås:
Hallon
Saften från apelsin
Florsocker
Riv mandelmassan, rör i ägget och äggvitorna som du vispat lätt, kakao och apelsinskalet.
Smörj en form med löstagbar kant och häll i smeten. Grädda i ca 20 minuter i 175 grader, låt kallna.
Vispa grädden, dela chokladen i bitar och smält på låg värme i kastrull. Låt svalna lite och rör försiktigt ned en äggula i taget. Blanda hälften av grädden i chokladsmeten,när du fått en jämn choklad smet vänder ner resten av grädden försiktigt för att behålla luften. Häll smeten över kakan i formen, täck med plastfolie och frys i minst 4 timmar.
Låt tårtan stå framme i ca 30 minuter före servering. Garnera den.
Mixa hallonen och blanda apelsinsaften och florsockert i hallon. Sila såsen för att få bort kärnorna, värm den och servera med kakan.

Kommentarer
Postat av: Linnea
Ser ju hur god ut som helst, måste provas!
Trackback