Med smak av hallon...
Klart man ska äta paj på sommaren. Var tvungen att prova den här hallonpajen jag hitta ett recept på. Det vart en lite annorlunda paj, mycket frisk och god och absolut inte söt och tung. God till varma sommardagar.
HALLONPAJ

Pajdeg
3 dl mjöl
2 msk socker
150g smör
1-2 msk kallt vatten
Mixa i hop alla ingredienser i en matberedare, när allt blandat sig forma degen till en boll och lägg i kylskåpet i ca 1 timme. Tryck sedan ut degen i en form med löstagbara kantersom är ca 24-26 i diameter. Nagga botten med en gaffel, ställ formen i frysen i ca 10 minuter då halkar inte degen lika lätt ner vid gräddning.
För grädda pajskalet i 10-12 minuter mitti ugnen på 200 grader.
Fyllning
1 vaniljstång
rivet skal av 1 apelsin
1 1/2 dl socker
500g kesella
2 dl creme fraiche
3 ägg
2-3 dl hallon
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön, abelsinskal, socker, kesela och creme fraiche. Tillsätt 1 ägg i taget och rör till en jämn smet.
Häll lite av krämen i pajskalet och häll sedan på hallonen och sedan resten av krämen.
Grädda i nedredelen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter, eller tills fyllningen stelat. Håll koll på slutet så kakan inte blir mörk. Lägg då en folie över.
Servera som den är eller med grädde och hallon, eller andra färska bär.

HALLONPAJ

Pajdeg
3 dl mjöl
2 msk socker
150g smör
1-2 msk kallt vatten
Mixa i hop alla ingredienser i en matberedare, när allt blandat sig forma degen till en boll och lägg i kylskåpet i ca 1 timme. Tryck sedan ut degen i en form med löstagbara kantersom är ca 24-26 i diameter. Nagga botten med en gaffel, ställ formen i frysen i ca 10 minuter då halkar inte degen lika lätt ner vid gräddning.
För grädda pajskalet i 10-12 minuter mitti ugnen på 200 grader.
Fyllning
1 vaniljstång
rivet skal av 1 apelsin
1 1/2 dl socker
500g kesella
2 dl creme fraiche
3 ägg
2-3 dl hallon
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda vaniljfrön, abelsinskal, socker, kesela och creme fraiche. Tillsätt 1 ägg i taget och rör till en jämn smet.
Häll lite av krämen i pajskalet och häll sedan på hallonen och sedan resten av krämen.
Grädda i nedredelen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter, eller tills fyllningen stelat. Håll koll på slutet så kakan inte blir mörk. Lägg då en folie över.
Servera som den är eller med grädde och hallon, eller andra färska bär.

Kommentarer
Postat av: Darksess
Åh så gott det ser ut! :D
Postat av: Anonym
längtar till den dagen du bakar till oss! Vi har väntat länge nu, får bara ta skulerna som är kvar i karstorp!
Postat av: Sana
Så somrigt din pajen!!
ser härligt gott ;=)
Trackback