Nougatcrisp....
Knapriga knäckiga nogatbitar. Goda lite sega men smälter i munnen och ger självklart mersmak =)
NOUGATCRISP MED HASSELNÖTTER
100g smör
4 dl krosat cornflaks
1 dl hackade hasselnötter
1 msk vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl ljust muskovado råsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
150 g nougat
Blanda cornflakes, nötter, mjöl, bakpulver, muskovadosocker och vaniljsocker i en skål. Smält smöret och tillsätt det i den torra blandningen tillsammans med sirapen. Blanda väl. Tryck ut massan i en form ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Hyvla över nogaten medans kakan är varm. Låt svalna och skär sedan i lagom stora bitar.
Jag smälte lite mörk choklad och ringlade över nogatlagret när det stelnat, bara för att göra det ite finare!
hur hinner du med att baka i dessa bråda tider ;)