Cookiebrownies.....
Försökte muntra upp mig med att baka lite här om dagen, vet inte om det direkt hjälpte men gott blev det!!
COOKIEBROWNIES

Browniesmeten
150g smör
200g mörkchoklad
4 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 krm salt
Cookiesmeten
50g smör
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75g choklad grovt hackad, mörk eller ljus eller blandat...
1/2 -1 dl nötter valnötter eller hasselnötter grovt hackade
Klä en ugnsform 20x 30 cm med bakplåtspapper, sätt ugnen på 200 grader.
Browniesmeten: smält smöret, bryt chokladen och lägg i smöret och rör tills allt smält, låt svalna. Vispa ägg lätt med sockret och rör i den kalla smör smeten blanda i resterande ingredienser, rör till en jämn smet. Häll upp i formen.
Cookiesmeten: Smält smöret och rör ner sockret, rör sedan ner alla övriga ingredienser och blanda till en tjock smet. Klicka ner cookiesmeten tätt i formen på browniesmeten. och grädda i nedredelen av ugnen i ca 16-20 minuter.
Låt svalna helt. Gör den gärna dagen innan och ha den i kylen över natten, då är den lättast att skära och hantera. Servera som den är till kaffet eller ha den som efterätt med en klick vaniljglass

COOKIEBROWNIES

Browniesmeten
150g smör
200g mörkchoklad
4 ägg
2 dl socker
2 dl mjöl
1 krm salt
Cookiesmeten
50g smör
1 1/2 dl farinsocker
1 ägg
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
75g choklad grovt hackad, mörk eller ljus eller blandat...
1/2 -1 dl nötter valnötter eller hasselnötter grovt hackade
Klä en ugnsform 20x 30 cm med bakplåtspapper, sätt ugnen på 200 grader.
Browniesmeten: smält smöret, bryt chokladen och lägg i smöret och rör tills allt smält, låt svalna. Vispa ägg lätt med sockret och rör i den kalla smör smeten blanda i resterande ingredienser, rör till en jämn smet. Häll upp i formen.
Cookiesmeten: Smält smöret och rör ner sockret, rör sedan ner alla övriga ingredienser och blanda till en tjock smet. Klicka ner cookiesmeten tätt i formen på browniesmeten. och grädda i nedredelen av ugnen i ca 16-20 minuter.
Låt svalna helt. Gör den gärna dagen innan och ha den i kylen över natten, då är den lättast att skära och hantera. Servera som den är till kaffet eller ha den som efterätt med en klick vaniljglass

Kommentarer
Postat av: Liselott
Mums!
Postat av: Sandra
Åh,va gott det lät. Cookies och brownies/kladdkaka är ju dom absolut godaste bakverken. Att kombinera dom två kan ju bara inte bli fel. :)
Postat av: Kaksmulan
Det ser supergott ut! Måste läggas till testa högen ;).
Tur att jag har varit ute på två långrundor idag för denna sommar krymper kläderna väldigt i garderoben, måste vara värmen eller ;)
Trackback