Lingonröd....
Ja vad gör man när tankarna är på annat håll, jo man bakar så klart. Man tar fram den lilla rosa och så vispar så mjölet yr...(sen får man städa)
Lingonrutor

4 dl mjöl
1.5 dl socker
1 msk bakbulver
150g smör
1 ägg
2 dl lingonsylt
50g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl havregryn
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål.
Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna eller i maskin.
Tillsätt ägget och blanda allt till en smulig deg.
Fördela i en bakplåtsklädd långpanna 20x30 cm, och bred sedan lingonsylt över kakan.
Smält smöret i en kastrul och rör i socker, havregryn, vaniljsocker, bred detta över lingonsylten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter i 200 grader.
Låt svalna och skär i bitar. Ät den som en kaka eller ha vaniljsås eller glass till, mer som en efterätt...kan lova att det är väldigt gott.

Lingonrutor

4 dl mjöl
1.5 dl socker
1 msk bakbulver
150g smör
1 ägg
2 dl lingonsylt
50g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl havregryn
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål.
Finfördela smöret i mjölblandningen med fingrarna eller i maskin.
Tillsätt ägget och blanda allt till en smulig deg.
Fördela i en bakplåtsklädd långpanna 20x30 cm, och bred sedan lingonsylt över kakan.
Smält smöret i en kastrul och rör i socker, havregryn, vaniljsocker, bred detta över lingonsylten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter i 200 grader.
Låt svalna och skär i bitar. Ät den som en kaka eller ha vaniljsås eller glass till, mer som en efterätt...kan lova att det är väldigt gott.

Kommentarer
Postat av: Anna mitt i maten
Låter jättegott! Jag tycker jättemycket om lingon, så där syrligt och gott. Kommer definitivt att prova detta!
Postat av: Sandra
Jag är inget jättefan av lingon, men dom där såg väldigt goda ut. :)
Trackback