Skogens bärpaj...
En sommar paj som är en blandning mellan hård och mjuk. Går att göra på en storplåt med bara ett bakplåts papper under. Enkelt och lätt=) och mycket mycket god....Räcker till många också!!
SKOGENS BÄRPAJ
7dl mjöl
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1 1/2 dl socker
350g smör
2 ägg
1 dl mjölk
Fyllning:
250g blåbär
250g hallon
1/2 dl socker
1 msk potatismjöl
Blanda mjöl, salt, socker och bakpulver. Arbeta samman de torra ingredienserna med smöret till en smulig massa. Vispa sedan ägg och mjölk, och vänd ner i smulsmeten. Arbeta snabbt till en smidig lite kladdig smet.
Vält upp den på bakplåtspappret och tryck ut den till en ca 1 cm tjock kaka.
Blanda bären med socker och potatismjöl och lägg på kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter, eller tills kakan fått finfärg och bären bubblar, i 175 grader.
Servera med massor av vaniljsås=)
Kommentarer
Trackback