Kladdigt och gott...

De här blev farligt goda och onyttiga, väldigt kladdiga. Som efterätt med glass och lite färska jordgubbar blev det himmelskt...

DAIMKAKA



200G smör
200g mörkblockchoklad
4 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl hackad dajm el dajmkulor

Sätt ugnen på 200 grader
Klä en långpanna 20x30 cm med pakplåtspapper
Smält smör och dra kastrullen åt sidan och bryt mer chokladen och rör tills allt smält.
Rör ihop ägg och socker.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker för sig och rör i äggsmeten.
Rör ner chokladsmöret.
Bred ut smeten i formen och strö över dajmen
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
Kakan ska vara tung och gungig.
Låt den svalna helt, gärna i kyl över natten.
Skär i rutor och servera som de är eller med glass.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0