Matig sommar paj!

En enkel och smidig smulpaj Med skinka och broccoli. Lätt att göra på morgonen eller kvällen innan och bara värma på till lunchen. 

Och extra enkelt med att slippa pajbotten.. Det här va så smidigt, inget vila i kylen och inget förgrädda. Bara smula över!





  • 150 g  skinka
  • 400 g broccoli
  • 1 lök
  • Körsbärstomater
  • 4 ägg
  • 12 dl grädde
  • 1 dl  mjölk
  • 2 dl riven ost 
  • 12 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Örtagårdskrydda 

Smuldeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 75 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 msk vatten

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär skinkan i strimlor. Dela broccolin i bitar. Koka den knappt mjuk. Låt rinna av och lägg den sedan i en smord pajform. Stek på skinkan och löken, krydda med salt peppar och örtagårdskrydda ( eller egna önskemål ) Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, ost, salt och peppar. Strö skinkan och löken över broccolin. Dela körsbärstomaterna och fördela över pajen, och häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smulig deg. Strö degen över pajen och grädda ytterligare 20 - 30min.


Lätt att byta ut fyllningen mot vad man önskar.. Bara att experimentera och prova sig fram:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0